Απογειώθηκαν & έρχονται Ελλάδα ινδικά μαχητικά
Αθήνα-Ν.Δελχί ενώνονται στρατιωτικά-Διθυραμβικά σχόλια από τα ινδικά ΜΜΕ!
Μαχητικά και μεταγωγικά αεροσκάφη της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν για να συμμετάσχουν στην άσκηση “INIOCHOS-23”.
”Τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη Su-30MKI και δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν για να συμμετάσχουν στην άσκηση “INIOCHOS-23″, μια πολυεθνική αεροπορική άσκηση που φιλοξενείται από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία. Η άσκηση θα διεξαχθεί στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας στην Ελλάδα από τις 24 Απριλίου 2023 έως τις 4 Μαΐου 2023”, όπως ανακοίνωσαν τα Ινδικά ΜΜΕ.
”Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) θα συμμετάσχει στην Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-23, μια πολυεθνική αεροπορική άσκηση που φιλοξενείται από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία, την Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδας.
Η άσκηση θα διεξαχθεί στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας στην Ελλάδα από τις 24 Απριλίου 2023 έως τις 4 Μαΐου 2023. Η ινδική Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει με τέσσερα αεροσκάφη Su-30 MKI και δύο αεροσκάφη C-17.
Στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας, της συνέργειας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών Πολεμικών Αεροποριών.”
Όλα τα σενάρια έχουν σχεδιαστεί από το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας με συνεργασία των αεροποριών που συμμετέχουν με την εκτέλεση τους να επιβλέπεται από το το Σχολείο Όπλων Τακτικής(ΣΟΤ)του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) μέχρι την απενημέρωση και την εξαγωγή συμπερασμάτων, επιβεβαιώνοντας ότι καλύπτεται πλήρως το φάσμα των αποστολών που διεξάγονται από την Πολεμική Αεροπορία.
Μεταξύ άλλων τα κύρια σενάρια της άσκησης αφορούν:
-Επιθετικές Επιχειρήσεις εναντίον Αεροπορικής Ισχύος – Offensive Counter Air Operations (OCA)
-Αμυντικές Επιχειρήσεις εναντίον Αεροπορικής Ισχύος – Defensive Counter Air Operations (DCA)
-Στρατηγικές Αεροπορικές Επιχειρήσεις – Strategic Air Operations
-Επιχειρήσεις Αεροπορικών Δυνάμεων Επ’ Ωφελεία Χερσαίων και ΘαλάσσιωνΕπιχειρήσεων – Air Power Contribution to Counter-Land Operations (APCLO) and Air Power Contribution to Maritime Operations (APCMO)
-Αποστολές Αναγνώρισης (RECCE)
-Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης – Combat Search And Rescue (CSAR)
-Αποστολές εναντίον Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων – Time Sensitive Targets
-Αποστολές Προστασίας Υψηλής Αξίας Ιπτάμενων Μέσων – High Value Airborne Asset (HVAA)