Weather Icon
Ρωσία , Συρία , Τουρκία 24 Απριλίου 2023

Από τη Μόσχα περνάει η ανοικοδόμηση δεσμών Άγκυρας – Δαμασκού

Από τη Μόσχα περνάει η ανοικοδόμηση δεσμών Άγκυρας – Δαμασκού

Η Ρωσία επείγεται να φέρει πιο “κοντά Ερντογάν – Άσαντ

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας δήλωσε ότι σκοπεύει να συναντηθεί με τους ομολόγους του της Συρίας, της Ρωσίας και του Ιράν στη Μόσχα την Τρίτη, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, εν μέσω προσπαθειών για την ανοικοδόμηση των δεσμών Άγκυρας-Δαμασκού μετά από χρόνια εχθρότητας κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου.

Το Anadolu επικαλέστηκε τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ λέγοντας ότι οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των χωρών θα συμμετάσχουν επίσης στη συνάντηση στη Μόσχα.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι οι υπουργοί Άμυνας και οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, της Ρωσίας και της Συρίας συναντήθηκαν στη Μόσχα στις 28 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις συναντήσεις.

«Αργότερα, ανταλλάχθηκαν απόψεις σχετικά με τη συμμετοχή του Ιράν σε αυτές τις συναντήσεις. Αυτό εγκρίθηκε από τις αρμόδιες αρχές. Ως συνέχεια αυτής της συνόδου, αυτή τη φορά ως κουαρτέτο, προετοιμάζουμε μια συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Άμυνας και οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών”, δήλωσε ο Ακάρ.

“Στις 25 Απριλίου, η συνάντηση αυτή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα. Στόχος μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα μέσω διαπραγματεύσεων και να φέρουμε ειρήνη και ηρεμία στην περιοχή το συντομότερο δυνατό”.

Ο Ακάρ δήλωσε ότι μετά τις συναντήσεις αναμένονται αρκετά θετικά βήματα.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκική Δημοκρατία είναι αποφασισμένη στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και στοχεύει να διασφαλίσει ότι οι Σύριοι στην Τουρκική Δημοκρατία θα επιστρέψουν στον τόπο τους εθελοντικά, με ασφάλεια και αξιοπρέπεια.

“Έχουμε Σύρους αδελφούς και αδελφές με τους οποίους είμαστε μαζί, είτε βρίσκονται στην Τουρκική είτε στη Συρία. Δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση που θα τους βάλει σε μπελάδες”, δήλωσε ο Τούρκος αρχηγός της Άμυνας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube