Weather Icon

Ακάρ: «Η συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό μου ήταν πολύ εποικοδομητική και ειλικρινής»

Ακάρ: «Η συνομιλία με τον Έλληνα ομόλογό μου ήταν πολύ εποικοδομητική και ειλικρινής»

Φωτ. Reuters

Τα είπαν καλά Παναγιωτόπουλος με Ακάρ

Μανώλης Κωστίδης

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ληφθούν μέτρα για την επίλυση των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Η συνομιλία μας με τον Έλληνα ομόλογο μου ήταν πολύ εποικοδομητική και ειλικρινής και μιλήσαμε ανοιχτά για όλα τα προβλήματα. Ελπίζω ότι θα λάβουμε μέτρα για την επίλυση τους, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Milliyet.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τα F-16, είπε ότι αυτές συνεχίζονται προσθέτοντας ότι «από την αρχή, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ήταν πολύ ειλικρινές».

«Κάναμε την αίτηση και είπαμε ότι θέλουμε ανταλλακτικά για 40 αεροπλάνα και άλλα και περιμένουμε την υποστήριξή σας. Έκτοτε το στήριξε ως διοίκηση και αυτό έχει κοινοβουλευτική διάσταση. Εάν χρειαστεί, ο πρόεδρος μπορεί να πει ότι τα έδωσα. Λέει ή όχι; Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολύ σημαντικές δηλώσεις από στρατηγούς απόστρατους και ορισμένους πολιτικούς. Λένε ότι αυτό που έκανε ο γερουσιαστής Μενέντεζ δηλαδή η άρνησή του ήταν λάθος και ενήργησε ενάντια στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το βασικό μας επιχείρημα είναι το εξής: “Ισχυρή Τουρκία, ισχυρό ΝΑΤΟ…”. Το δέχεται και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ. Τώρα, υπάρχει μια τάση στο ΝΑΤΟ ώστε τα κράτη-μέλη να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα για εξοπλισμούς, ώστε η συμμαχία να είναι ισχυρότερη. Άλλες χώρες λένε όχι. Λέμε ότι είμαστε έτοιμοι, δίνουμε και τα χρήματα και λένε “δεν θα σας τα δώσουμε”».

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube