Weather Icon

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν κοντά στον διάδρομο του Λατσίν

Αιματηρό επεισόδιο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν κοντά στον διάδρομο του Λατσίν

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν αντάλλαξαν κατηγορίες σήμερα, Τρίτη, για πυροβολισμούς γύρω από την αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ σε μια σύγκρουση που είχε ως αποτέλεσμα θανάτους και από τις δύο πλευρές.

Τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών εξέδωσαν ανακοινώσεις το απόγευμα της Τρίτης, αναφέροντας ότι άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός στρατιωτών τους σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις κοντά στο επίμαχο πέρασμα του Λατσίν.

Οι δύο χώρες, οι οποίες είναι εχθρικές μεταξύ τους στον Νότιο Καύκασο και ήταν μέρος της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, έχουν πολεμήσει επί 35 χρόνια για τον έλεγχο της περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία κατοικείται από πλειοψηφία Αρμενίων.

Το αρμενικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να πυροβολούν γύρω στις 4:00 μ.μ. (12:00 GMT) κατά των αρμενικών δυνάμεων, οι οποίες εκτελούσαν μηχανολογικές εργασίες κοντά στο χωριό Τεγκ στην περιοχή Σιούνικ της νότιας Αρμενίας.

Πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της είχαν λάβει «αντίμετρα», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν αναφέρει για θανάτους στρατιωτών στη σύγκρουση με τους Αρμένιους χωρίς να προσδιορίζει αριθμό

Το χωριό Τεγκ δεν βρίσκεται στην επίμαχη περιοχή, αλλά είναι το τελευταίο χωριό στην επικράτεια της Αρμενίας σε κεντρικό δρόμο που συνδέει την Αρμενία με την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι οι δυνάμεις του δέχθηκαν «ισχυρά πυρά» από αρμενικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην περιοχή Σιούνικ.

Και οι δύο πλευρές ανέφεραν θανάτους, αλλά δεν έδωσαν λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας από τις 19:00 τοπική ώρα η ένταση των πυροβολισμών είχε πέσει αισθητά.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube