Weather Icon
Ηνωμένο Βασίλειο , Ινδία 3 Απριλίου 2023

Αυστηρό μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας στο αποσχιστικό μήνυμα του Χαλιστάν!

Αυστηρό μήνυμα του υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας στο αποσχιστικό μήνυμα του Χαλιστάν!

«Είναι ένα μήνυμα όχι μόνο προς αυτούς τους λεγόμενους Χαλιστάνις αλλά και προς τους Βρετανούς», ανέφερε ο S Jaishankar.

Αυστηρό μήνυμα προς το αποσχιστικό μήνυμα του Χαλιστάν έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, S Jaishankar σε συζήτησή του με διανοούμενους στο Dharwad την Κυριακή 2 Απριλίου 2023,

«Οι μέρες που η Ινδία θα το έπαιρνε ελαφρώς έχουν! Η Ινδία δεν θα δεχτεί να κατεβεί η εθνική της σημαία από κάποιον», είπε ο Jaishankar.

«Είναι ένα μήνυμα όχι μόνο προς αυτούς τους λεγόμενους Χαλιστάνις αλλά και προς τους Βρετανούς, λέγοντας ότι αυτή είναι η σημαία μου και θα την κάνω ακόμη μεγαλύτερη αν κάποιος προσπαθήσει να την ατιμάσει», είπε ο υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα αυτονομιστικά κινήματα του Χαλιστάν σε διάφορα μέρη του κόσμου και τα μέτρα που θα λάβει η Ινδία, ο Jaishankar είπε: “Έχουμε δει τις τελευταίες ημέρες ορισμένα τέτοια περιστατικά στο Λονδίνο, τον Καναδά, την Αυστραλία, το Σαν Φρανσίσκο. Υπάρχει ένα πολύ μικρή μειοψηφία, με διαφορετικά συμφέροντα, κάποια συμφέροντα είναι των γειτόνων, κάποια συμφέροντα είναι των ανθρώπων που προσπαθούν να το χρησιμοποιήσουν για βίζα και για προσωπικό συμφέρον».

«Προσπαθούν να το προβάλουν αυτό προς όφελός τους», πρόσθεσε.

Ο Jaishankar είπε επίσης, «Το θέμα εδώ είναι ότι όταν ιδρύσαμε πρεσβείες στο εξωτερικό όταν οι διπλωμάτες μας εκτελούν το καθήκον τους, είμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι είναι υποχρέωση της χώρας όπου βρίσκονται αυτές οι πρεσβείες, όπου αυτοί οι διπλωμάτες πρέπει να παρέχουν ασφάλεια. Εξάλλου, παρέχουμε ασφάλεια για τόσες πολλές ξένες πρεσβείες». «Αν δεν παρέχουν ασφάλεια, εάν δεν το λάβουν σοβαρά υπόψη, εάν υπάρξουν τέτοια περιστατικά, τότε θα δώσουμε απαντήσεις», προειδοποίησε ο αρχηγός της ινδικής διπλωματίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια ινδική σημαία έξω από την Ύπατη Αρμοστεία της Ινδίας στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατέβηκε από μια ομάδα υποστηρικτών του Χαλιστάν και μάλιστα η πρεσβεία υπέστη βανδαλισμό.

Μιλώντας ις συνέπειες του περιστατικού, ο Τζαϊσανκάρ είπε: «Το πρώτο πράγμα που έκανε ο Ύπατος Αρμοστής μας, ήταν να φέρει μια ακόμα μεγαλύτερη σημαία και την έβαλε ακριβώς εκεί. Μια μεγαλύτερη σημαία αναρτήθηκε έξω από την πρεσβεία μετά την πράξη».

Και κατέληξε ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας: «Με αυτή την έννοια, η ιδέα ότι σήμερα υπάρχει μια διαφορετική Ινδία, μια Ινδία που είναι πολύ υπεύθυνη και πολύ σταθερή». 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube