Weather Icon
Video , Ινδία , Τουρισμός 10 Απριλίου 2023

18 τουριστικά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε στη χώρα των βουνών, το Αρουναχάλ Πραντές

18 τουριστικά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείτε στη χώρα των βουνών, το Αρουναχάλ Πραντές

Το Arunachal Pradesh, γνωστό και ως «η χώρα των βουνών που φωτίζονται από την αυγή», φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία εθνοτικών ομάδων, με περισσότερες από 26 μεγάλες φυλές και περισσότερες από 100 υπο-φυλές, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή κουλτούρα και παραδόσεις. Λόγω της τοπογραφίας της πολιτείας, η οποία περιλαμβάνει βραχώδεις οροσειρές, βαθιές κοιλάδες ποταμών και καταπράσινα δάση, είναι ένα δημοφιλές μέρος διακοπών για τους λάτρεις της υπαίθρου και τους λάτρεις της φύσης.

Πολλά σπάνια και απειλούμενα είδη φυτών και ζώων, συμπεριλαμβανομένης της “νεφελώδους” λεοπάρδαλης, του κόκκινου πάντα και του μόσχου ελαφιού, μπορούν να βρεθούν στο Arunachal Pradesh. Οι κύριες καλλιέργειες που καλλιεργούνται στην πολιτεία είναι το ρύζι, το καλαμπόκι, το κεχρί και τα πορτοκάλια, τα οποία υποστηρίζουν τη γεωργία και την οικονομία της κηπουρικής. Η οικονομία του κράτους επωφελείται επίσης πολύ από τη δασοκομία, την υδροηλεκτρική ενέργεια και τον τουρισμό.

Με πολλά φεστιβάλ που γιορτάζονται όλο το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των Losar, Reh και Si-Donyi, το Arunachal Pradesh έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Οι παραδοσιακές τέχνες και χειροτεχνίες του κράτους, όπως η υφαντική, η ξυλογλυπτική και η κεραμική, είναι επίσης γνωστές για τα περίπλοκα σχέδια και τη δεξιοτεχνία τους. Επομένως, έχοντας τόσα πολλά να βιώσετε, πρέπει οπωσδήποτε να δείτε τα 18 τουριστικά αξιοθέατα στο Arunachal Pradesh που αξίζει να επισκεφτείτε. 

Άαλο

Το Άαλο, επίσης γνωστό ως Άλονγ, είναι μια γραφική πόλη που βρίσκεται στην περιοχή West Siang του Arunachal Pradesh, μια πολιτεία στη βορειοανατολική περιοχή της Ινδίας. Σε υψόμετρο 300 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το Aalo περιβάλλεται από καταπράσινους λόφους και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Siyom. Η πόλη φιλοξενεί πολλά βουδιστικά μοναστήρια, συμπεριλαμβανομένου του Mechuka Gompa, το οποίο είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της περιοχής. Εκτός από τη φυσική ομορφιά του, το Aalo είναι επίσης γνωστό για τον ζωντανό πολιτισμό και τις παραδόσεις του. Η πλειονότητα του πληθυσμού της περιοχής είναι της φυλής Adi και οι τουρίστες μπορούν να μάθουν για τις ξεχωριστές παραδόσεις και τους τρόπους ζωής των ανθρώπων Adi συμμετέχοντας σε τοπικές γιορτές και εκδηλώσεις.

Καταρράκτες Νουράνγκ

Οι εκπληκτικοί καταρράκτες Nuranang, που αναφέρονται επίσης ως καταρράκτες Bong Bong, βρίσκονται στην περιοχή Tawang του Arunachal Pradesh, μια πολιτεία στη βορειοανατολική Ινδία. Οι καταρράκτες περιβάλλονται από καταπράσινα δάση και χιονισμένα βουνά και βρίσκονται σε υψόμετρο περίπου 6000 ποδιών. Ο ποταμός Nuranang, που υψώνεται στο πέρασμα Sela και πέφτει σε καταρράκτες από ύψος περίπου 100 μέτρων, δημιουργεί τους καταρράκτες Nuranang. Οι τουρίστες επισκέπτονται συχνά τους καταρράκτες για να απολαύσουν την εκπληκτική ομορφιά του καταρρακτώδους νερού στη μέση του γραφικού περιβάλλοντος. Πολλά μονοπάτια πεζοπορίας μπορούν να βρεθούν κοντά στους καταρράκτες Nuranang, καθιστώντας το ένα δημοφιλές μέρος διακοπών για όσους αναζητούν την περιπέτεια.

Ανίνι

Το Anini είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στην περιοχή Dibang Valley του Arunachal Pradesh, μια πολιτεία στη βορειοανατολική περιοχή της Ινδίας. Σε υψόμετρο περίπου 1965 μέτρων, το Anini είναι γνωστό για την εκπληκτική φυσική ομορφιά και τη γαλήνια ατμόσφαιρά του. Η πόλη περιβάλλεται από καταπράσινα δάση και χιονισμένα βουνά και φιλοξενεί το Dibang Wildlife Sanctuary, το οποίο είναι μία από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες περιοχές στο Arunachal Pradesh. Το καταφύγιο φιλοξενεί πολλά σπάνια και απειλούμενα είδη χλωρίδας και πανίδας, όπως η ασιατική μαύρη αρκούδα, η συννεφιασμένη λεοπάρδαλη και το κόκκινο πάντα.

Εθνικό Πάρκο Ναμντάφα

Το «Namdapha» προέρχεται από τη γλώσσα Singpho και σημαίνει «Δάσος διατήρησης», το οποίο υπογραμμίζει τη σημασία της διατήρησης των δασών για τους ντόπιους και τις φυλές της περιοχής. Αυτό το καταφύγιο είναι ένα καταφύγιο τόσο για τους λάτρεις της άγριας ζωής όσο και για τους λάτρεις της φύσης, προσφέροντας μια ποικιλία σπάνιων και απειλούμενων ειδών ζώων και φυτών, συμπεριλαμβανομένων των φευγαλέων Snow Leopard, Clouded Leopard, Leopard και Tiger. Το υψόμετρο του πάρκου κυμαίνεται από 200 έως 4500 μέτρα, καθιστώντας το έναν ζωντανό κόμβο βιοποικιλότητας που θα σας αφήσει δέος. Το Εθνικό Πάρκο Namdapha βρίσκεται κοντά στο Dibrugarh, την πρωτεύουσα του Assam, και είναι εύκολα προσβάσιμο οδικώς, καθιστώντας το τον ιδανικό προορισμό για πεζοπορία στο δάσος και δραστηριότητες πεζοπορίας.

Κοιλάδα Τάλε

Το Talle Valley είναι ένα κρυμμένο στολίδι που βρίσκεται στην περιοχή Lower Subansiri του Arunachal Pradesh, στην Ινδία. Η κοιλάδα βρίσκεται σε υψόμετρο 2.400 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από πανύψηλα βουνά, πυκνά δάση και παρθένες λίμνες. Είναι ένας δημοφιλής προορισμός για τους λάτρεις της φύσης και όσους αναζητούν την περιπέτεια. Η κοιλάδα φιλοξενεί διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας, συμπεριλαμβανομένου του σπάνιου και απειλούμενου κόκκινου πάντα. Οι τουρίστες μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες στην κοιλάδα Talle, όπως πεζοπορία, κάμπινγκ, παρατήρηση πουλιών και εξερεύνηση των κοντινών δασών και καταρρακτών. Στην κοιλάδα βρίσκεται επίσης το καταφύγιο άγριας ζωής Talle, το οποίο είναι προστατευόμενη περιοχή για τη διατήρηση της άγριας ζωής και της βιοποικιλότητας.

Κοιλάδα Μετσούκα

Η Mechuka Valley είναι μια γραφική κοιλάδα που βρίσκεται στην περιοχή West Siang του Arunachal Pradesh, στην Ινδία. Η κοιλάδα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.830 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από χιονισμένα βουνά, καταπράσινα δάση και αστραφτερά ποτάμια. Είναι γνωστό για τη φυσική ομορφιά του και είναι δημοφιλής προορισμός μεταξύ των τουριστών. Η κοιλάδα φιλοξενεί διάφορες αυτόχθονες φυλές, συμπεριλαμβανομένης της φυλής Memba, οι οποίες είναι γνωστές για τα μοναδικά έθιμα και τις παραδόσεις τους. Στην κοιλάδα βρίσκεται επίσης το μοναστήρι Samten Yongcha, το οποίο είναι ένας σημαντικός θρησκευτικός χώρος για τους Βουδιστές. Η κοιλάδα είναι επίσης ένα δημοφιλές σημείο για δραστηριότητες περιπέτειας, όπως αλεξίπτωτο πλαγιάς και ράφτινγκ στο ποτάμι.

Μπομντιλά

Η Bomdila είναι μια όμορφη πόλη που βρίσκεται στην περιοχή West Kameng του Arunachal Pradesh, στην Ινδία. Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 2.530 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από χιονισμένα βουνά, καταπράσινα δάση και εκπληκτικές κοιλάδες. Είναι γνωστό για τη φυσική ομορφιά του και είναι δημοφιλής προορισμός μεταξύ των τουριστών. Οι άνθρωποι μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες στο Bomdila, όπως πεζοπορία, κατασκήνωση και επίσκεψη σε κοντινά μοναστήρια και οπωρώνες με μηλιά. Η πόλη φιλοξενεί επίσης το Bomdila View Point, το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα στα Ανατολικά Ιμαλάια.

Ιταναγκάρ

Το Itanagar είναι η πρωτεύουσα του Arunachal Pradesh, που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Ινδίας. Η πόλη βρίσκεται σε υψόμετρο 350 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από λόφους και κοιλάδες. Το Itanagar είναι γνωστό για την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά και φιλοξενεί διάφορες αυτόχθονες φυλές, συμπεριλαμβανομένης της φυλής Nyishi, που είναι γνωστές για τα μοναδικά έθιμα και τις παραδόσεις τους.

Οι τουρίστες μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες στο Itanagar, όπως επίσκεψη στο οχυρό Ita, ένα ιστορικό μνημείο που χτίστηκε τον 14ο-15ο αιώνα, και τη λίμνη Ganga, ένα δημοφιλές σημείο για πικνίκ και βαρκάδα. Το Itanagar προσφέρει ένα ζωντανό και πολυσύχναστο περιβάλλον για τους επισκέπτες να εξερευνήσουν τις τοπικές αγορές και να γνωρίσουν την τοπική κουζίνα. Η πόλη χρησιμεύει επίσης ως πύλη σε διάφορους άλλους τουριστικούς προορισμούς στο Arunachal Pradesh.

Ταβάνγκ

Ένα από τα πιο μοναδικά μέρη για μήνα του μέλιτος σε όλη τη βορειοανατολική Ινδία, το Tawang είναι γνωστό ως η τοποθεσία του πανέμορφου μοναστηριού Tawang. Εκτός από την άφθονη γοητεία του, το Tawang κάνει επίσης ένα θέαμα κατά τη διάρκεια του Losar, του Θιβετιανού Νέου Έτους, για να γιορτάσει τη φυλή Monpa και τις πολιτιστικές παραδόσεις του. Ο αστραφτερός και αστραφτερός ποταμός Tawang Chu προσθέτει την τελική πινελιά ομορφιάς. Τα αξιοθέατα στο Tawang περιλαμβάνουν το Sela Pass και το Bumla Pass. Βουδιστικές τοποθεσίες, όπως το μοναστήρι Tawang και το Taktsang Gompa. και ειρηνικές λίμνες, όπως η λίμνη Madhuri και η λίμνη Pankang Teng Tso.

Τσανγκλάνγκ

Το Changlang είναι μια περιοχή που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του Arunachal Pradesh, στην Ινδία. Συνορεύει με τη Μιανμάρ στα ανατολικά και με το ινδικό κρατίδιο του Ασάμ στα νότια. Η περιοχή φιλοξενεί διάφορες αυτόχθονες φυλές, συμπεριλαμβανομένων των Tangsa, Singpho και Tutsa. Η περιοχή είναι γνωστή για τη γραφική ομορφιά της, με καταπράσινα δάση, ποτάμια και λόφους. Το Εθνικό Πάρκο Namdapha, που βρίσκεται στο Changlang, είναι μια από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες περιοχές της χώρας και φιλοξενεί διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας, συμπεριλαμβανομένων των τίγρεων, των ελεφάντων και των hornbills.

Η οικονομία του Changlang εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη γεωργία, με το ρύζι να είναι η κύρια καλλιέργεια. Η περιοχή είναι επίσης πλούσια σε ορυκτές πηγές, όπως άνθρακα και ασβεστόλιθο, που εξορύσσονται εδώ.

Σάνγκτι

Το Sangti είναι ένα μικρό χωριό που βρίσκεται στην κοιλάδα Dirang του Arunachal Pradesh, στην Ινδία. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 2700 μέτρων και περιβάλλεται από πανύψηλα χιονισμένα βουνά, καταπράσινα δάση και παρθένα ποτάμια. Το χωριό φιλοξενεί διάφορα είδη πουλιών, συμπεριλαμβανομένου του απειλούμενου με εξαφάνιση γερανού με μαύρο λαιμό, που μεταναστεύει εδώ κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Οι τουρίστες μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες στο Sangti, όπως πεζοπορία, κάμπινγκ, παρατήρηση πουλιών και ψάρεμα. Το χωριό φιλοξενεί επίσης διάφορα βουδιστικά μοναστήρια, συμπεριλαμβανομένου του μοναστηριού Sangti, το οποίο είναι απαραίτητο για όσους ενδιαφέρονται για τον θιβετιανό βουδισμό.

Μπαλουκπόνγκ

Το Bhalukpong είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στην περιοχή West Kameng του Arunachal Pradesh, στην Ινδία. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Kameng και περιβάλλεται από καταπράσινα δάση, λόφους και κοιλάδες. Το Bhalukpong είναι η πύλη προς την περιοχή West Kameng και το σημείο εκκίνησης του κρατικού αυτοκινητόδρομου Arunachal Pradesh. Οι τουρίστες μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες στο Bhalukpong, όπως πεζοπορία, κάμπινγκ, ράφτινγκ στο ποτάμι και ψάρεμα. Η πόλη φιλοξενεί επίσης το καταφύγιο άγριας ζωής Pakhui, το οποίο φιλοξενεί διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας, όπως τίγρεις, ελέφαντες και ελάφια.

Κοιλάδα Ζίρο

Η κοιλάδα Ziro είναι μια γραφική κοιλάδα που βρίσκεται στην περιοχή Lower Subansiri του Arunachal Pradesh, στην Ινδία. Η κοιλάδα βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από κυματιστούς λόφους, καταπράσινα δάση και ορυζώνες. Η κοιλάδα Ziro είναι η πατρίδα της φυλής Apatani. Οι τουρίστες μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες στην κοιλάδα Ziro, όπως πεζοπορία, κάμπινγκ, παρατήρηση πουλιών και επίσκεψη σε τοπικά χωριά για να γνωρίσουν τον τοπικό τρόπο ζωής. Η κοιλάδα φιλοξενεί επίσης διάφορα φεστιβάλ, συμπεριλαμβανομένου του Ziro Music Festival, το οποίο προσελκύει λάτρεις της μουσικής από όλη τη χώρα.

Πάσο Σέλα

Το Sela Pass είναι ένα ορεινό πέρασμα μεγάλου υψομέτρου που βρίσκεται στην περιοχή Tawang του Arunachal Pradesh, στην Ινδία. Το πέρασμα βρίσκεται σε υψόμετρο 4.170 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από χιονισμένα βουνά, παγετώνες και παρθένες λίμνες. Προσφέρει εκπληκτική θέα στο γύρω τοπίο και είναι ένα δημοφιλές σημείο για φωτογραφία. Οι τουρίστες μπορούν να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες στο Sela Pass, όπως πεζοπορία, κάμπινγκ και επίσκεψη σε κοντινές λίμνες και μοναστήρια. Το πέρασμα φιλοξενεί επίσης τη λίμνη Sela, η οποία είναι ένα δημοφιλές σημείο για πικνίκ και βαρκάδα.

Τεζού

Το Tezu είναι μια πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Lohit και περιβάλλεται από λόφους και δάση. Είναι το σπίτι σε διάφορες αυτόχθονες φυλές, συμπεριλαμβανομένης της φυλής Mishmi, που είναι γνωστές για τα μοναδικά έθιμα και παραδόσεις τους. Η πόλη φιλοξενεί επίσης το Parasuram Kund, το οποίο είναι ιερός τόπος για τους Ινδουιστές και προσελκύει προσκυνητές από όλη τη χώρα.

Ρόινγκ

Το Roing είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στην περιοχή Lower Dibang Valley του Arunachal Pradesh, στην Ινδία. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Dibang και περιβάλλεται από λόφους και δάση. Το Roing φιλοξενεί τη φυλή Idu Mishmi, γνωστή για τα μοναδικά ήθη και έθιμα της. Οι τουρίστες μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες στο Roing, όπως πεζοπορία, κάμπινγκ και επίσκεψη σε κοντινά χωριά για να γνωρίσουν τον τοπικό τρόπο ζωής. Η πόλη φιλοξενεί επίσης το Καταφύγιο Άγριας Ζωής Mehao, το οποίο φιλοξενεί διάφορα είδη χλωρίδας και πανίδας, όπως τίγρεις, ελέφαντες και ελάφια.

Ντιράνγκ

Το Dirang είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στην περιοχή West Kameng του Arunachal Pradesh, στην Ινδία. Η πόλη βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Ντιράνγκ και περιβάλλεται από καταπράσινα δάση, λόφους και κοιλάδες. Το Ντιράνγκ φιλοξενεί διάφορες αυτόχθονες φυλές, συμπεριλαμβανομένης της φυλής Monpa. Οι τουρίστες μπορούν να συμμετάσχουν σε διάφορες δραστηριότητες στο Ντιράνγκ, όπως πεζοπορία, κάμπινγκ και επίσκεψη σε κοντινά μοναστήρια και ιαματικές πηγές. Η πόλη φιλοξενεί επίσης το Dirang Dzong, το οποίο είναι ένα ιστορικό φρούριο που χτίστηκε τον 17ο αιώνα.

Μπου Λα Πας

Σε υψόμετρο 5.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, το πέρασμα Bum La σηματοδοτεί τα σύνορα Ινδο-Κίνας. Ο τόπος προκαλεί αμέσως ένα αίσθημα πατριωτισμού, ειδικά αφού παρακολουθείς στρατιώτες να προστατεύουν τα σύνορα σε τέτοιες καιρικές συνθήκες που καταστρέφουν τα νεύρα. Επίσης, μέσα από αυτό το πέρασμα μπήκε ο Δαλάι Λάμα στην Ινδία. Ωστόσο, αυτός ο προορισμός είναι προσβάσιμος μόνο με άδεια από τον Αναπληρωτή Επίτροπο της Περιφέρειας Tawang και το καντούνι του Ινδικού Στρατού στο Tawang. Εάν υπάρχει γραμματόσημο στρατού, δεν θα σας επιτραπεί να περάσετε από τα πολυάριθμα σημεία ελέγχου στη διαδρομή. Για να φτάσετε στο Pass Bumla για περιηγήσεις στα αξιοθέατα, θα ήταν καλή ιδέα να ταξιδέψετε σε μια καθαρή μέρα χωρίς πιθανότητα χιονόπτωσης ή βροχόπτωσης. Και ό,τι κι αν γίνει, νοικιάστε ένα SUV, καθώς το ταξίδι είναι ύπουλο.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube