Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 9 Μαρτίου 2023

Ζελένσκι και ΗΠΑ υπέρ των διαδηλωτών στη Γεωργία

Ζελένσκι και ΗΠΑ υπέρ των διαδηλωτών στη Γεωργία

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky παίρνει θέση υπέρ των διαδηλωτών της Γεωργίας

Τις αντιδράσεις των διαδηλωτών της Γεωργίας έχει προκαλέσει ένα νομοσχέδιο περί «ξένων πρακτόρων»O πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι επιθυμεί «μια επιτυχία της δημοκρατίας» για τους διαδηλωτές στη Γεωργία οι οποίοι αντιτίθενται σε ένα νομοσχέδιο που σύμφωνα με επικριτές του, σηματοδοτεί μια στροφή προς τον απολυταρχισμό στη χώρα.
«Δεν υπάρχει Ουκρανός που να μην εύχεται επιτυχία στη φίλη μας Γεωργία. Μια επιτυχία της δημοκρατίας. Μια ευρωπαϊκή επιτυχία», τόνισε ο Zelensky. «Όλα τα ελεύθερα έθνη στην Ευρώπη αξίζουν» να είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστήριξε, καθώς το Κίεβο και το Τμπιλίσι φιλοδοξούν να ενταχθούν στην ΕΕ.
Ογκώδεις διαδηλώσεις, καθώς και βίαια επεισόδια σημειώνονται στη Γεωργία αφού η Βουλή ενέκρινε σε πρώτη ανάγνωση ένα νομοσχέδιο περί «ξένων πρακτόρων».
Ο νόμος θα απαιτεί από τις οργανώσεις που λαμβάνουν τουλάχιστον το 20% της χρηματοδότησής τους από το εξωτερικό, να εγγράφονται ως «ξένοι πράκτορες» και τις θέτει υπό επιτήρηση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλιώς θα υπόκεινται σε βαριά πρόστιμα.

Παρέμβαση των ΗΠΑ στη Γεωργία: Η κυβέρνηση να σεβαστεί τους διαδηλωτές

«Καλούμε την κυβέρνηση της Γεωργίας να σεβαστεί την ελευθερία του συνέρχεσθαι και τις ειρηνικές διαμαρτυρίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department

Οι ΗΠΑ κάλεσαν τις γεωργιανές αρχές να «σεβαστούν τις ειρηνικές διαδηλώσεις», λέγοντας ότι είναι «σε αλληλεγγύη με τον γεωργιανό λαό» που διαμαρτύρεται ενάντια σε ένα νομοσχέδιο που ενέκρινε χθες η Βουλή της Γεωργίας.

«Καλούμε την κυβέρνηση της Γεωργίας να σεβαστεί την ελευθερία του συνέρχεσθαι και τις ειρηνικές διαμαρτυρίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του State Department Ned Price, επαναλαμβάνοντας την «ανησυχία» της Ουάσινγκτον για αυτό τον νόμο.
Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν για δεύτερη συνεχή ημέρα σε ογκώδεις διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα Τιφλίδα, διαμαρτυρόμενοι κατά του νόμου περί «ξένων πρακτόρων», που σύμφωνα με τους επικριτές του, σηματοδοτεί μια στροφή προς τον απολυταρχισμό στη χώρα.
Επεισόδια ξέσπασαν εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης (8/3/2023) καθώς διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της Βουλής, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων και κανονιών νερού.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube