Γερμανία , ΗΠΑ , Ρωσία 15 Μαρτίου 2023

Βλαντιμίρ Πούτιν για Γερμανία: Παραμένει υπό κατοχή

Βλαντιμίρ Πούτιν για Γερμανία: Παραμένει υπό κατοχή

«Οι Αμερικανοί συνεχίζουν την κατοχή της Γερμανίας»

Πηγή Άρθρου: Reuters

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι η αντίδραση της Γερμανίας στην έκρηξη στους αγωγούς της Βόρειας Θάλασσας δείχνει ότι η χώρα παραμένει «υπό κατοχή» και είναι ανίκανη να δράσει ανεξάρτητα, δεκαετίες μετά την παράδοσή της και το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Πούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική τηλεόραση, δήλωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν υποστεί πιέσεις με αποτέλεσμα να έχουν χάσει το αίσθημα της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας τους.

Οι δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, αντέδρασαν επιφυλακτικά στις έρευνες σχετικά με τις εκρήξεις που έπληξαν τους ρωσικούς αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream πέρυσι. Υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για εσκεμμένη ενέργεια, ωστόσο, αρνούνται να πουν ποιος πιστεύουν ότι ήταν υπεύθυνος, πρόσθεσε.

«Οι Αμερικανοί συνεχίζουν την κατοχή»

«Το θέμα είναι ότι οι Ευρωπαίοι πολιτικοί έχουν πει οι ίδιοι δημοσίως ότι μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Γερμανία δεν υπήρξε ποτέ πλήρως κυρίαρχο κράτος», δήλωσε ο Πούτιν, μιλώντας στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

«Η Σοβιετική Ένωση κάποια στιγμή απέσυρε τις δυνάμεις της δίνοντας τέλος στο καθεστώς που ισοδυναμούσε με κατοχή της χώρας. Αλλά αυτό, όπως είναι γνωστό, δεν συνέβη με τους Αμερικανούς. Συνεχίζουν να κατέχουν τη Γερμανία», πρόσθεσε.

Κράτος πίσω από τις εκρήξεις στους Nord Stream

Ο Πούτιν τόνισε ότι οι εκρήξεις στους ρωσικούς αγωγούς έγιναν σε «κρατικό επίπεδο» και απέρριψε ως «πλήρη ανοησία» τους ισχυρισμούς ότι υπεύθυνη ήταν αποκλειστικά και μόνο μία αυτόνομη φιλοουκρανική ομάδα.

Οι αγωγοί προορίζονταν να μεταφέρουν ρωσικό φυσικό αέριο στη Γερμανία, αν και μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία πριν από ένα χρόνο, το Βερολίνο έλαβε μέτρα για να μειώσει την εξάρτησή του από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Η πολιτική ηγεσία στο Βερολίνο ήταν προσεκτική ως προς την απόδοση ευθυνών για τις εκρήξεις, με τον υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους να λέει την περασμένη εβδομάδα ότι οι εκρήξεις θα μπορούσαν να συνιστούν σκευωρία για να ενοχοποιηθεί η Ουκρανία.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube