REAL TIME |

Weather Icon

The Economic Times: Η Αρμενία προτείνει διάδρομο Ιράν-Μαύρης Θάλασσας για τους Ινδούς εμπόρους

The Economic Times: Η Αρμενία προτείνει διάδρομο Ιράν-Μαύρης Θάλασσας για τους Ινδούς εμπόρους

Η Αρμενία πρότεινε τη δημιουργία ενός διαδρόμου Περσικού Κόλπου-Μαύρης Θάλασσας για τη σύνδεση της Ινδίας με τη Ρωσία και την Ευρώπη, γράφει η ινδική εφημερίδα The Economic Times

Σημειώνεται ότι η πρόταση έγινε την περασμένη εβδομάδα από υψηλόβαθμη αρμενική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Ινδία. Αυτό συνέβη όταν ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν βρισκόταν επίσης σε επίσκεψη στην Ινδία.

«Ο προτεινόμενος διάδρομος, ο οποίος θα δημιουργηθεί παράλληλα με τον διεθνή διάδρομο μεταφορών Βορρά-Νότου, θα συνδέσει τη Βομβάη με τον Μπέντερ Αμπάς στο Ιράν, στη συνέχεια θα συνδεθεί με την Αρμενία και θα μεταβεί στην Ευρώπη ή τη Ρωσία παρακάμπτοντας το Αζερμπαϊτζάν, με το οποίο η Ινδία δεν έχει πολύ θερμές σχέσεις, δεδομένων των στενών δεσμών του τελευταίου με την Τουρκία και το Πακιστάν”, σημειώνει η εφημερίδα.

Δεδομένης της εκτεταμένης εμπειρίας των ινδικών εταιρειών σε μεγάλα έργα υποδομής στο εξωτερικό και του ενδιαφέροντος του Νέου Δελχί για την έναρξη του διαδρόμου μεταφορών Ινδίας-Ευρώπης μέσω του Ιράν και της Γεωργίας, η Αρμενία σχεδιάζει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ινδία για να συζητήσει την ινδική χρηματοδότηση και τη συμμετοχή των ινδικών εταιρειών στο έργο.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube