REAL TIME |

Weather Icon
Τουρκία 1 Μαρτίου 2023

Ταγίπ Ερντογάν: Οι εκλογές στην Τουρκία θα γίνουν τις 14 Μαΐου

Ταγίπ Ερντογάν: Οι εκλογές στην Τουρκία θα γίνουν τις 14 Μαΐου

Ο Ερντογάν αποκάλυψε την ημερομηνία των εκλογών 

Ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματός του AKP, κατηγόρησε την αντιπολίτευση, η οποία τους επέκρινε για αμέλεια μετά τον σεισμό, ενώ όρισε και πάλι την 14η Μαΐου ως ημερομηνία εκλογών.

 Ο Ερντογάν στην ομιλία του ανέφερε ότι οι σεισμοί ήταν τεράστιοι και υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε, κατηγόρησε την αντιπολίτευση, η οποία τους επέκρινε για αμέλεια.

«Γνωρίζουμε ότι κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους περιμένοντας να ερειπωθεί το κράτος μαζί με τον λαό μας», είπε ο Ερντογάν. «Πόσες φορές έχουν πάει μέχρι τώρα αυτοί οι ακροβάτες του τσίρκου στην περιοχή;» είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας και του ΑΚΡ.

Αξιοσημείωτο ήταν ότι ο Ερντογάν επανέλαβε τη δήλωσή του πριν από τον σεισμό ως ημερομηνία εκλογών, λέγοντας: «Αυτό το έθνος θα εκφραστεί στις κάλπες στις 14 Μαΐου».

«Ως χώρα, αν και κάποιοι δεν το αποδέχονται, έχουμε βιώσει σεισμούς 7,7 και 7,6, που χαρακτηρίζονται ως η καταστροφή του αιώνα, και μεγέθους 6,6 βαθμών μετά από αυτούς. Συνεχίζουμε να βιώνουμε σεισμούς που προκαλούν σοβαρές καταστροφές σε 62 περιοχές και 10.190 χωριά στην περιοχή. Η ανησυχία συνεχίζεται, το μέγεθος της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 4 ή 5. Όλοι οι επιστήμονες λένε ότι η διαδικασία δεν είναι φυσιολογική. Η Τουρκία έχει παγιδευτεί σε ένα είδος καταιγίδας σεισμού», είπε ο Ερντογάν, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το μέγεθος της καταστροφής.

Συνεχίζοντας ο Πρόεδρος της Τουρκίας είπε: 

«Ωστόσο, υπήρχαν κάποιες ελλείψεις και προβλήματα. Όλοι είναι μάρτυρες ότι σπεύσαμε να βοηθήσουμε τους σεισμόπληκτους με όλες μας τις δυνάμεις και με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο. Όταν ολοκληρώθηκαν οι αρχικές ελλείψεις, όλα κύλησαν ομαλά. Από την έρευνα και διάσωση μέχρι την αποκομιδή μπαζών, την προσωρινή στέγαση. Πόσες φορές πήγαν όλοι αυτοί οι ακροβάτες του τσίρκου στην περιοχή; Εγώ ο ίδιος μαζί με την “Λαϊκή Συμμαχία”, πήγαμε δύο φορές στην περιοχή, οι φίλοι μας είναι συνεχώς στην περιοχή, οι βουλευτές μας σαρώνουν την περιοχή με τηλεφωνικές επικοινωνίες, με τους νομάρχες, τους επάρχους και τους δημάρχους μας».

Μετά από τη σημερινή ομιλία του Ερντογάν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, αρχίζει πλέον ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος και ο προεκλογικός αγώνας στην Τουρκία.

Τους επόμενους δύο μήνες, θα κριθεί η πορεία της Τουρκίας για τα επόμενα χρόνια.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube