Weather Icon

Συμμορφώνεται η Τουρκία; Περιορίζει διακίνηση αγαθών προς Ρωσία

Συμμορφώνεται η Τουρκία; Περιορίζει διακίνηση αγαθών προς Ρωσία

Οι πιέσεις της ΕΕ φέρνουν αποτέλεσμα

Η Τουρκία φαίνεται να σταματά τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις μέσω του εδάφους της προς τη Ρωσία, ανέφερε την Πέμπτη η ρωσική επιχειρηματική εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη στελέχη ρωσικών εταιρειών logistics.

Η Kommersant ανέφερε ότι αρκετοί διευθυντές δήλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα οι τουρκικές τελωνειακές αρχές είχαν αρχίσει να απορρίπτουν τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων προς τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, όπου οι διασαφήσεις περιλάμβαναν τελωνειακούς κωδικούς αντικειμένων που αναφέρονται σε κατάλογο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με εμπορεύματα που υπόκεινται σε κυρώσεις.

“Οι τουρκικές τελωνειακές αρχές άρχισαν τη νύχτα της 6ης προς 7η Μαρτίου να απορρίπτουν δηλώσεις διαμετακόμισης για εμπορεύματα που περιλαμβάνονται στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ και μεταφέρονται στο έδαφος της Ρωσίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας, αναφερόμενος στην κυβερνητική εντολή”, λέει ο Γιούρι Ντάβαρ. , επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της Novelco

Τα στελέχη δήλωσαν ότι οι Τούρκοι τελωνειακοί αξιωματούχοι επικαλέστηκαν κυβερνητική οδηγία για διακοπή της διαμετακόμισης, αλλά δεν είχε υπάρξει επίσημη δημόσια ανακοίνωση για οποιαδήποτε αλλαγή στην πολιτική διαμετακόμισης της Τουρκίας για εμπορεύματα που πηγαίνουν στη Ρωσία ή τη Λευκορωσία.

Η Kommersant επικαλέστηκε επίσης ορισμένα στελέχη του τομέα logistics που είπαν ότι υπάρχουν ευρύτεροι περιορισμοί στη διαμετακόμιση εμπορευμάτων που προορίζονται για τη Ρωσία και τη Λευκορωσία μέσω Τουρκίας, με επιτρεπόμενη μόνο την εξαγωγή προϊόντων τουρκικής παραγωγής.

Άλλη πηγή της Kommersant κάνει επίσης λόγο για ειδοποίηση από την τουρκική πλευρά ότι “υπάρχει σοβαρή πίεση από τους Ευρωπαίους” που προσπαθούν να σταματήσουν τη διέλευση μέσω Τουρκίας προς τη Ρωσία. Ο Γιούρι Ντάβαρ άκουσε από τους αντισυμβαλλομένους του ότι, πιθανότατα, μιλάμε για μπλοκάρισμα της διαμετακόμισης από τις τελωνειακές αρχές της ΕΕ, με τις οποίες η Τουρκία έχει ενιαίο τελωνειακό σύστημα.

Η Τουρκία αναδείχθηκε πέρυσι ως σημαντικός κόμβος για τη μεταφορά εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις στη Ρωσία και για την εξαγωγή προϊόντων που καλύπτονται από το σχέδιο “παράλληλων εισαγωγών” πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων της Ρωσίας, το οποίο επιτρέπει εισαγωγές δυτικών εμπορικών σημάτων χωρίς την άδεια των κατόχων άδειας.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube