Weather Icon

Σημαντικός πυλώνας της παγκόσμιας και περιφερειακής σταθερότητας η Ινδία

Σημαντικός πυλώνας της παγκόσμιας και περιφερειακής σταθερότητας η Ινδία

Ο Αντιπρόεδρος του Βουλής, Χακόμπ Αρσακιάν σημείωσε ότι η Ινδία είναι ένας σημαντικός πυλώνας της παγκόσμιας και περιφερειακής σταθερότητας, η οποία δικαίως επιδιώκει να διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο σε διεθνείς αρένες.

Η Αρμενία υποστηρίζει την Ινδία στην απόκτηση μόνιμης ιδιότητας μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στο πλαίσιο της τρέχουσας ατζέντας μεταρρυθμίσεων.

“Η Αρμενία εκτιμά την ισορροπημένη και τη σταθεροποιητική θέση της Ινδίας σε αυτούς τους καιρούς της παγκόσμιας αναταραχής. Η επιτυχής προεδρία της Ινδίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση και ελπίζουμε ότι η συνεχιζόμενη προεδρία της Ινδίας στην G-20 και στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης θα συμβάλει εξίσου στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα”, δήλωσε ο Χακόμπ Αρσακιάν.

Το περασμένο έτος σηματοδότησε την 30ή επέτειο από την εγκαθίδρυση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Αρμενίας και της Ινδίας. Αναφερόμενος στην ιστορία, ο Χακόμπ Αρσακιάν τόνισε ότι ο Έλληνας ιστορικός και πολιτικός Ξενοφώντος έγραψε για τους Αρμένιους στην Ινδία ακόμα και πριν από την εποχή μας 430-350.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, σύμβολο των παραδοσιακά θερμών σχέσεων και της αμοιβαίας υποστήριξης μεταξύ των δύο λαών είναι και οι αρμενικές εκκλησίες και οι εκπαιδευτικές-πολιτιστικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σε διάφορες πόλεις της Ινδίας.

“Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν ενισχυθεί διαρκώς και τα τελευταία τρία χρόνια έχουν δείξει μια μεγάλη τάση ανάπτυξης των σχέσεών μας”, σημείωσε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube