Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Κλασσική νοοτροπία φασιστών! Πονάει κεφάλι – κόψει κεφάλι… (ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββας Καλεντερίδης: Κλασσική νοοτροπία φασιστών! Πονάει κεφάλι – κόψει κεφάλι… (ΒΙΝΤΕΟ)

🔵Σάββας Καλεντερίδης: Κλασσική νοοτροπία φασιστών! Πονάει κεφάλι – κόψει κεφάλι…

➡️Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Κύπρου, τί θα κάνει ο Χριστοδουλίδης με το Κυπριακό, αλλά και τη δημοσκοπική κατάρρευση του Ερντογάν σχολίασε ο Σάββας Καλεντερίδης.

📺Ο στρατηγικός αναλυτής, συγγραφέας, αρθρογράφος, εκδότης και επικεφαλής του www.infognomonpolitics.gr, Σάββας Καλεντερίδης, vlogάρει στις 28 Φεβρουαρίου 2023.

📝Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασής του:

📌Πρωτοφανές το πολιτικό εγχείρημα στην Κύπρο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Ο Χριστοδουλίδης νίκησε δύο κόμματα εξουσίας. Είχε υποσχεθεί, ότι η κυβέρνησή του δεν θα απαρτίζεται από πολιτικά-κομματικά στελέχη αλλά από τεχνοκράτες. Και έδωσε βαρύτητα στις γυναίκες. Υλοποίησε την υπόσχεσή του. Δεν έκανε ένα κομματικό σχήμα κυβέρνησης.

📌Το βασικό θέμα είναι Κυπριακό, το οποίο είναι δέσμιο της ΔΔΟ, την οποία προκρίνουν ΗΠΑ, ΟΗΕ, ΕΕ και αναγκάστηκε ο ίδιος ο Χριστοδουλίδης να τη στηρίξει. Η ΔΔΟ είναι επαναφορά του σχεδίου Ανάν, το οποίο απέρριψε ο κυπριακός λαός με ένα 74% στο ιστορικό δημοψήφισμα. Δέχεται πιέσεις να φύγει από το ΔΔΟ και να αλλάξει το στάτους. Υποβαθμίζεται ο ρόλος του ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και γίνεται πρόεδρος της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

📌Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά τον σεισμό δείχνουν δημοσκοπική κατάρρευση του Ερντογάν. Ο τοίχος του φόβου στην τουρκική κοινωνία είναι μεγάλο. Ο Μπαχτσελί πρότεινε να γίνουν ματς χωρίς φιλάθλους. Κλασσική νοοτροπία φασιστών, πονάει κεφάλι-κόψει κεφάλι.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube