Weather Icon
Aφρική , Γαλλία 2 Μαρτίου 2023

Περιοδεία στις πρώην γαλλικές αποικίες της Αφρικής ξεκινά ο Macron

Περιοδεία στις πρώην γαλλικές αποικίες της Αφρικής ξεκινά ο Macron

Πρόκειται για το 18ο ταξίδι του Macron στην Αφρική από το 2017 στο Σαχέλ

Ο Emmanuel Macron έφθασε στην πρωτεύουσα της Γκαμπόν, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Αφρική, με σταθμούς ταραγμένες πρώην αποικίες της Γαλλίας στην περιοχή του Σαχέλ όπου το αντιγαλλικό αίσθημα αυξάνεται.
Αμέσως μετά την άφιξή του στη Λιμπρεβίλ, ο Macron μετέβη στο προεδρικό μέγαρο όπου ο ομόλογός του Αλί Μπονγκό παρέθεσε δείπνο προς τιμήν του γάλλου προέδρου.
Αύριο Πέμπτη, 2/3/23 ο πρόεδρος της Γαλλίας θα παραστεί σε σύνοδο για την προστασία των δασών στη λεκάνη του ποταμού Κονγκό, παρουσία δώδεκα αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων από την περιοχή.
Πρόκειται για το 18ο ταξίδι του Macron στην Αφρική από το 2017, αλλά για την πρώτη επίσκεψη γάλλου προέδρου στην Γκαμπόν μετά από εκείνη του Nicola Sarkozie το 2010.
Μετά την Γκαμπόν, ο πρόεδρος της Γαλλίας θα επισκεφθεί την Ανγκόλα, το Κονγκό-Μπραζαβίλ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, προτού επιστρέψει στο Παρίσι το πρωί της Κυριακής 5/2/23.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube