Weather Icon
Λαθρομετανάστευση , ΠΦΑ 31 Μαρτίου 2023

Όσοι θέλουν ανοικτά σύνορα, ανοίγουν πόρτα στο χάος

Όσοι θέλουν ανοικτά σύνορα, ανοίγουν πόρτα στο χάος

Αλκιβιάδης Στεφανής

Επιθυμούμε να επιστρέψουμε στο χάος; Στην ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστών δίχως να ελέγχεται το ποιόν, η προέλευση και ο σκοπός τους; Στο 2020, όταν χιλιάδες μετανάστες, οδηγημένοι στον Έβρο από την τουρκική στρατοχωροφυλακή, επιχείρησαν να επελάσουν προς στην Ελλάδα, αλλά αποκρούστηκαν;

Ούτε η Ευρώπη το θέλει, ούτε εμείς, λέει στο Liberal ο πρώην υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, για την υπονομευτική θέση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ των ανοικτών συνόρων, που εξυπηρετούν από τις ιδεομανείς και ύποπτων συμφερόντων ΜΚΟ, μέχρι τους διακινητές και όσους θέλουν να εργαλοποιήσουν το μεταναστευτικό για να δημιουργήσουν προβλήματα ασφάλειας στη χώρα μας.

Ο σύμβουλος της κυβέρνησης για τις ακριτικές περιοχές θυμίζει την Ελλάδα των ανοικτών συνόρων του 2015, με τους χιλιάδες εγκλωβισμένους μετανάστες μέσα στη χώρα, μιλά για το ρόλο που έχει η φύλαξη των συνόρων απέναντι στην τρομοκρατία, αλλά και σε μι τόσο ευαίσθητη γεωπολιτικά περιοχή, και εξηγεί γιατί ο φράχτης πρέπει να τελειώσει ακόμη και με εθνικά κεφάλαια.

Συνέντευξη στον Γιώργο Φιντικάκη

Ποια η γνώμη σας για την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να μπλοκάρει την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για τον φράχτη του Έβρου;

Μια αρχαία παροιμία λέει: Τα εν οίκω μη εν δημω. Όσα συμβαίνουν στα σύνορα της Ελλάδας είναι κυρίαρχο εθνικό θέμα. Τα εθνικά θέματα δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης, πολλώ δε μάλλον να εξάγονται εκτός Ελλάδος για πολιτική εκμετάλλευση και για να πλήξουν τη χώρα. Όποιος θέλει να θέσει ένα θέμα οφείλει να το κάνει στο εσωτερικό της χώρας, όχι να το εξάγει στην Ευρώπη, δηλαδή να παρουσιάζει την Ελλάδα χωρίς ενιαία γραμμή και να αποπροσανατολίζει.

Στην ουσία του θέματος τίθεται ένα ερώτημα στο οποίο οφείλουμε να απαντήσουμε όλοι οι Έλληνες: Επιθυμούμε να γυρίσουμε στο χάος; Επιθυμούμε να επιστρέψουμε στην ανεξέλεγκτη είσοδο μεταναστών χωρίς κανένα μέτρο, στη συσσώρευση ανθρώπων στη χώρα, χωρίς να ελέγχεται το ποιόν τους, η προέλευσή τους και ο σκοπός τους; Βεβαίως, και είμαστε υπέρ της μόρφωσης όσων βρίσκονται στην Ελλάδα, της επαγγελματικής τους κατάρτισης και της απορρόφησης από την αγορά εργασίας, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνονται συντεταγμένα. Κανείς δεν θέλει να γυρίσει η Ελλάδα στο χάος. Ούτε η Ευρώπη, ούτε εμείς. Θυμόμαστε καλά τι αντιμετωπίσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Ο φράχτης που έχει κατασκευαστεί και συνεχίζει να κατασκευάζεται, έρχεται να αντιμετωπίσει στο τακτικό επίπεδο, ακριβώς αυτό το θέμα.

Οι μνήμες είναι νωπές από τον υβριδικό πόλεμο του 2020 στην ελληνοτουρκική μεθόριο, όταν χιλιάδες μετανάστες συγκεντρώθηκαν στα σύνορα, επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα, αλλά αποκρούστηκαν. Στη συνέχεια με τη συνοδεία και βοήθεια του τουρκικού κράτους κατευθύνθηκαν προς τα θαλάσσια σύνορά μας. Τα αντιμετωπίσαμε όλα αυτά. Τότε βρήκαμε όλη την Ευρώπη μαζί μας.

Ο φράχτης στον Έβρο επομένως θα κατασκευαστεί. Και θα τελειώσει ή με ευρωπαϊκά χρήματα ή χωρίς, όπως είπε ο πρωθυπουργός. Τέτοια στάση (σσ :όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ) δεν βοηθά.

 

για τη συνέχεια liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube