Weather Icon

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ Μαρκ Μίλι στη ΒΑ Συρία

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ των ΗΠΑ Μαρκ Μίλι στη ΒΑ Συρία

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλι επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τη ΒΑ Συρία

Αμερικανική βάση στη βορειοανατολική Συρία επισκέφθηκε ο κορυφαίος στρατιωτικός αξιωματούχος των ΗΠΑ, με σκοπό να αξιολογήσει την αμερικανική αποστολή που έχει αναπτυχθεί εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια στην περιοχή αυτή για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος.

Στόχος του είναι επίσης να επανεξετάσει τις δικλείδες ασφαλείας που προφυλάσσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες από τυχόν επιθέσεις.

Ο στρατηγός Μαρκ Μίλι, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, είπε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν ότι πιστεύει πως οι Αμερικανοί στρατιώτες και οι Σύροι εταίροι τους στον υπό κουρδική ηγεσία αραβοκουρδικού συνασπισμού έχουν επιτύχει πρόοδο στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν την ήττα των τζιχαντιστών.

Όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως η αποστολή στη Συρία αξίζει το ρίσκο, ο Μίλι την συνέδεσε με την ασφάλεια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, λέγοντας: «Αν νομίζετε ότι είναι σημαντική (σ.σ. η ασφάλεια), τότε η απάντηση είναι ‘Ναι’».

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube