Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 30 Μαρτίου 2023

Νέα ένταση ΗΠΑ – Ρωσίας: Συνελήφθη ο ανταποκριτής της WSJ, Evan Gershkovich για κατασκοπεία

Νέα ένταση ΗΠΑ – Ρωσίας: Συνελήφθη ο ανταποκριτής της WSJ, Evan Gershkovich για κατασκοπεία

Ενεργούσε με οδηγίες από την αμερικανική πλευρά υποστηρίζει η FSB

Στη σύλληψη του δημοσιογράφου Evan Gershkovich, ανταποκριτή της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal με την κατηγορία της κατασκοπείας προχώρησε η FSB, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλεια της Ρωσίας.
Όπως αναφέρεται η σύλληψη του έγινε στη ρωσική πόλη Yekaterinburg.
«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σταμάτησε τις παράνομες δραστηριότητες του ανταποκριτή της αμερικανικής εφημερίδας The Wall Street Journal, διαπιστευμένου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, Αμερικανού υπηκόου Gershkovich Evan, γεννημένου το 1991, καθώς κρίθηκε ύποπτος για κατασκοπεία για τα συμφέροντα της αμερικανικής κυβέρνησης» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της FSB.

Ενεργούσε βάσει οδηγιών

«Έχει διαπιστωθεί ότι ο Evan Gershkovich, ενεργώντας με οδηγίες από την αμερικανική πλευρά, συνέλεγε πληροφορίες που αποτελούσαν κρατικό μυστικό σχετικά με τις δραστηριότητες μιας από τις επιχειρήσεις του ρωσικού στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος.
Στην προσπάθεια του να λάβει μυστικές πληροφορίες, συνελήφθη στο Yekaterinburg» τονίζει η FSB.
Το Τμήμα Ερευνών της FSB κίνησε ποινική υπόθεση εναντίον πολίτη των ΗΠΑ βάσει του άρθρου 276 του Ποινικού Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας που αφορά την κατηγορία της κατασκοπείας.

Έως και 20 χρόνια φυλάκιση

Η FSB δεν είπε πότε έγινε η σύλληψη του Αμερικάνου δημοσιογράφου.
Εάν επιβεβαιωθούν οι σε βάρος του κατηγορίες, τότε ο Gershkovich μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως 20 ετών.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube