Weather Icon
Aφρική , Ινδία 30 Μαρτίου 2023

Μήνυμα για τη διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας! Στρατιωτικές ασκήσεις Ινδίας με 31 αφρικανικά έθνη

Μήνυμα για τη διασφάλιση της περιφερειακής ασφάλειας! Στρατιωτικές ασκήσεις Ινδίας με 31 αφρικανικά έθνη

Η Ινδία θα συνεχίσει να συνεργάζεται με αφρικανικά έθνη για την προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας, την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Rajnath Singh.

Του Manjeet Negi

Η Ινδία θα συνεχίσει να εργάζεται με τα αφρικανικά έθνη για την προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας, την προώθηση της σταθερότητας και την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων από κοινού, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Rajnath Singh κατά την πρώτη έκδοση του Συνεδρίου των Αρχηγών Στρατού Ινδίας-Αφρικής (την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023).

Το κονκλάβιο οργανώθηκε στο περιθώριο της 2ης Κοινής Άσκησης Αφρικής-Ινδίας «AFINDEX» (Africa-India Field Training Exercise) στην Πούνε της Μαχαράστρα στις 28 Μαρτίου. Συμμετείχαν ο Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού, Στρατηγός Manoj Pande και αρχηγοί και εκπρόσωποι 31 αφρικανικών εθνών, μαζί με άλλων αξιωματούχων της πολιτικής και της άμυνας.

Ο Rajnath Singh επανέλαβε τη δέσμευση της Ινδίας να παρέχει υποστήριξη στις αφρικανικές χώρες εταίρους σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την άμυνα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεών τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η οικονομική τους ανάπτυξη και η κοινωνική τους ανάπτυξη.

Τόνισε ότι το πλήρες δυναμικό της προόδου ενός έθνους μπορεί να αξιοποιηθεί μόνο όταν διασφαλιστεί η ασφάλειά του. «Πιστεύουμε ότι η διατήρηση των ατομικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στη ζωή και η προσωπική ελευθερία, το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη διαβίωση, εξαρτώνται από έναν ισχυρό και αποτελεσματικό κρατικό μηχανισμό που μπορεί να διασφαλίσει το κράτος δικαίου καθώς και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη & κοινωνική ανάπτυξη», είπε ο Rajnath Singh, ενώ τόνισε την ανάγκη να οικοδομηθούν ισχυρές κρατικές δομές που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες των ανθρώπων.

Ο υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι οι κοινές ασκήσεις μεταξύ Ινδίας και αφρικανικών εθνών παρέχουν μια εξαιρετική ευκαιρία στις Ένοπλες Δυνάμεις να μάθουν η μία από την άλλη και να προωθήσουν τη διαλειτουργικότητα.

Ονόμασε το «AFINDEX» ως αντανάκλαση της συνεχιζόμενης εστίασης της Ινδίας στα αφρικανικά έθνη για την ανάπτυξη ικανοτήτων και την ενίσχυση των αμοιβαίων δυνατοτήτων. «Ως θαλάσσιοι γείτονες που συνδέονται με τον Ινδικό Ωκεανό, η συνεργασία μας στη θαλάσσια ασφάλεια και την υδρογραφία και την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού θα είναι απαραίτητη για την περιφερειακή ειρήνη και ευημερία», είπε.

Ο Rajnath Singh περιέγραψε τη δημιουργία ικανοτήτων όσον αφορά τον αμυντικό εξοπλισμό και τις πλατφόρμες ως μια άλλη κρίσιμη πτυχή της στρατιωτικής συνεργασίας της Ινδίας με τους Αφρικανούς εταίρους της.

Κάλεσε τις αφρικανικές χώρες να εξερευνήσουν ινδικό αμυντικό εξοπλισμό και τεχνολογίες για να εκπληρώσουν τις ανάγκες ασφαλείας τους. «Η Ινδία έχει αναδειχθεί ως κορυφαίος εξαγωγέας άμυνας τα τελευταία χρόνια. Εδώ έχει δημιουργηθεί ένα αμυντικό κατασκευαστικό οικοσύστημα που έχει το πλεονέκτημα του άφθονου τεχνικού εργατικού δυναμικού. Η ινδική αμυντική βιομηχανία μπορεί να συνεργαστεί μαζί σας για να εκπληρώσει τις αμυντικές σας απαιτήσεις. Με στόχο να δώσουμε τη δυνατότητα στους Αφρικανούς φίλους μας να ανταποκριθούν σε αυτόχθονες αμυντικές απαιτήσεις τους, δεσμευόμαστε επίσης να μοιραζόμαστε την τεχνογνωσία και τις γνώσεις μας στον τομέα της αμυντικής κατασκευής, έρευνας και ανάπτυξης», είπε.

 

Το συνέδριο επικεντρώθηκε στην κοινή εκπαίδευση και αμυντική συνεργασία μεταξύ των εθνών για την ανάπτυξη ενός θεσμοθετημένου πλαισίου για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της κοινής στρατιωτικής εκπαίδευσης, της εκτέλεσης ειρηνευτικών επιχειρήσεων. εκτός από την προώθηση των ινδικών αμυντικών βιομηχανιών.

ΠΗΓΗ: indiatoday

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube