Weather Icon

Κυπριακό: Επανένωση και άλλα παραπλανητικά

Κυπριακό: Επανένωση και άλλα παραπλανητικά

Λέξεις που αλλάζουν ή παραπλανούν για γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία μας

Πέτρος Ασσιώτης*  

Στο εθνικό θέμα της χώρας μας, παρεισφρέουν λέξεις που αλλάζουν ή παραπλανούν για γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία μας. Τώρα ποιοί και από που εφευρίσκουν αυτές τις λέξεις και τις ακολουθεί όλη η πολιτική ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας μας είναι άγνωστο. Αν και φήμες οδηγούν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Το 1963-64 οι συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριοι έκαναν ένοπλο πραξικόπημα ενάντια στο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας για να το καταλύσουν. Αντί αυτό το ένοπλο και καλά οργανωμένο πραξικόπημα των Τουρκοκυπρίων να λέγεται με το πραγματικό του όνομα, αντί αυτού ονομάζεται Τουρκανταρσία, σύνθετη λέξη από το Τούρκος και ανταρσία. Στην ουσία η λέξη ανταρσία παραπέμπει σε εξέγερση πληρώματος πλοίου και η Κυπριακή Δημοκρατία δεν ήταν πλοίο για να κάνουν ανταρσία.

Μια άλλη πολύ σοβαρή παραπλανητική λέξη στο Εθνικό μας θέμα είναι η «μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας» που εφευρέθηκε για να καλύψει την διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, της μόνης ασπίδας ασφαλείας όλων των νόμιμων κατοίκων της με την εγγλεζοτουρκική κακή διχοτομική Διζωνική. Αυτή η λέξη εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά τις δηλώσεις του τότε προέδρου της Δημοκρατίας για το κοινό ανακοινωθέν Αναστασιάδη-Έρογλου. Για να χρυσώσει το χάπι της διάλυσης του κράτους που προέδρευε, στις δηλώσεις του ο τότε πρόεδρος αναφέρθηκε στην «μετεξέλιξη της Κυπριακή Δημοκρατίας». Έκτοτε όλη η πολιτική ηγεσία μιλά για «μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην πραγματικότητα την διάλυση της.

Το καλοκαίρι του 2018, εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ μαζί με Έλληνες, Τούρκους της Κύπρου και Νεοκύπριους εργάστηκαν από κοινού για να μας παρουσιάσουν ένα καινούργιο γλωσσάρι, παραπλανητικό για την ιστορία της χώρας μας. Τον βάρβαρο τουρκικό Αττίλα τον μετατρέπουν σε απλό τουρκικό στρατό, τις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας σε νότιο μέρος της Κύπρου!!! Τους δε παράνομους έποικους θα μας τους παρουσιάσουν για οικονομικούς μετανάστες. Την παράνομη εισβολή του βάρβαρου τουρκικού Αττίλα προσπαθούν να μας την περάσουν ως «γεγονότα του 74». Αυτή η ορολογία σε παραπέμπει στην ουσία σε ένα απλό γεγονός, σαν να μην υπήρξε παράνομη εισβολή και κατοχή μέρους του τόπου μας από την Τουρκία, βιασμοί, νεκροί, αγνοούμενοι και εθνοκάθαρση. 

Την τελευταία δεκαετία η φράση «επανένωση της Κύπρου», έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που ακόμα και απλοί πολίτες την χρησιμοποιούν, πέραν από τον κάτοικο του Λόφου και πολιτικές ηγεσίες. Είναι όμως μέρος της χώρας μας μοιρασμένη για να επανενωθεί με το υπόλοιπο κομμάτι; Βέβαια όχι. Μέρος της χώρας μας είναι παρανόμως κατεχόμενο από την Τουρκία.

Τελευταία οι ηγέτες μας πάντρεψαν την αγαπημένη τους φράση «επανένωση της Κύπρου» με ακόμα μία εύηχη λέξη, την απελευθέρωση. Έτσι τώρα μας μιλούν για «απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου». Τώρα πώς μπορεί να γίνεται χρήση της λέξης απελευθέρωση με την λεγόμενη επανένωση, που στην ουσία αυτή παραπέμπει σε αναγνώριση της ντε φάκτο διχοτόμησης και παράδοση της κατεχόμενης γης μας στην Τουρκία; Πιστεύουμε πως μόνο αυτοί που εφεύρουν και πλασάρουν αυτές της λέξεις και φράσεις μπορούν να μας διαφωτίσουν.

Βάσει του διεθνούς δικαίου μια μόνο λέξη καλύπτει όλο το φάσμα του Εθνικού μας θέματος και προσφέρει βιώσιμη και δίκαιη λύση, η πραγματική απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας. Όλες οι ανωτέρω νέο εφευρεθέντες λέξεις, επανένωση, μετεξέλιξη διζωνική, δύο κράτη, και άλλα τινά είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

*Πρόεδρος της Κίνησης Προάσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube