Weather Icon
Video , Ιωάννης Μάζης 14 Μαρτίου 2023

Ιωάννης Μάζης: Αναταράξεις στην Τουρκία! Τί σημαίνει η εκλογή Κιλιτσντάρογλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιωάννης Μάζης: Αναταράξεις στην Τουρκία! Τί σημαίνει η εκλογή Κιλιτσντάρογλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ιωάννης Μάζης: Εσωτερικές αναταράξεις στην Τουρκία

Το δημοσκοπικό προβάδισμα του Κιλιτσντάρογλου έναντι του Ερντογάν σχολίασε ο Ιωάννης Μάζης στις 13 Μαρτίου 2023.

Τα κυριότερα σημεία της παρέμβασης του καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας:

Το τραπέζι των «6» θα κάνει εκλογική νίκη όσον αφορά την τουρκική εθνοσυνέλευση, η οποία θα είναι αρνητική προς τον Ερντογάν. Θα προσπαθήσει να παραμείνει πρόεδρος, αφού το σύνταγμα τον καθιστά μονάρχη χωρίς να δίνει σημασία στην εθνοσυνέλευση. Η Τουρκία θα έχει να αντιμετωπίσει φοβερές εσωτερικές αναταράξεις στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να κάνει τρία πράγματα. Να γίνει αποτελεσματικότερος του Κιλιτσντάρογλου. Και να τάξει 300.000 κατοικίες στους σεισμόπληκτους. Και τρίτον να εξηγήσει, ότι είναι ο μόνος μπορεί να υλοποιήσει το μεγάλο όνειρο της Τουρκίας, ούτως ώστε να την κάνει περιφερειακή δύναμη. Ο Ερντογάν θέλει να δείξει ότι διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη διεθνή ισορροπία δυνάμεων.

Τί σημαίνει η εκλογή Κιλιτσντάρογλου στις ελληνοτουρκικές θέσεις; Θα αντιστρέψει τις σχέσεις με τη Ρωσία, γιατί δεν είναι με το δικό του κλίμα, αλλά με το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Θα έχουμε κλυδωνισμούς πολιτικούς και κοινωνικούς, στη στροφή προς τη Δύση και την απαγκίστρωση από την Ανατολή. Κλυδωνισμούς με το κράτος του Ερντογάν.

Παράλληλα ο καθηγητής Γεωπολιτικής σχολίασε τις δηλώσεις Ακάρ, τις οποίες χαρακτήρισε στροφή προς τον εθνικιστικό πυλώνα και στο τέλος αναφέρθηκε στην πολιτική Κιλιτσντάρογλου όσον αφορά την Ελλάδα, τονίζοντας, ότι η χώρα μας πρέπει να συνεχίστει να είναι σε επιφυλακή, να ενδυναμωθεί εξοπλιστικά και να διευρύνει τις συμμαχίες της.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube