Weather Icon
ΗΠΑ , πΓΔΜ, Σκόπια , Τουρκία 9 Μαρτίου 2023

Η κυβέρνηση των Σκοπίων έδωσε έργο 1,3 δισ. ευρώ σε τουρκική και αμερικανική εταιρεία

Η κυβέρνηση των Σκοπίων έδωσε έργο 1,3 δισ. ευρώ σε τουρκική και αμερικανική εταιρεία

Αμερικανο-τουρκική κοινοπραξία αναλαμβάνει “mega οδικό project” αξίας 1,3 δισ. ευρώ στα Σκόπια

Η κυβέρνηση των Σκοπίων υπέγραψε την Τετάρτη συμφωνία αξίας 1,3 δισ. ευρώ με την τουρκική Enka και τον εταίρο της σε κοινοπραξία, την US Bechtel, για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων που τη συνδέουν με λιμάνια σε Αλβανία, Βουλγαρία και Ελλάδα, ανέφερε η Nova Makedonija.

Ο Πανευρωπαϊκός διάδρομος 8 συνδέει την Αδριατική και τον Εύξεινο Πόντο, ενώ ο Διάδρομος 10 συνδέει την Αυστρία, την Ουγγαρία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την πΓΔΜ και την Ελλάδα.

Η Enka ανέφερε στον ιστότοπό της ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει το 2023 και πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός πέντε ετών, τονίζοντας την πολυπλοκότητα του έργου, το οποίο θα απαιτήσει την κατασκευή “34 γεφυρών, 34 υπερβάσεων και 24 υπόγειων διαβάσεων”.

Ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ντίμιταρ Κοβατσέφσκι δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας ότι οι δύο διάδρομοι “θα κάνουν τη Βόρεια Μακεδονία μια ακόμη πιο σημαντική περιφερειακή και διεθνή οδό μεταφορών και ακόμη πιο ορατή στον παγκόσμιο επενδυτικό χάρτη”.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube