Weather Icon

«Η Ινδία και η Ελλάδα είναι φυσικοί σύμμαχοι» λέει ο Έλληνας Πρέσβης στην Ινδία Δημήτριος Ιωάννου

«Η Ινδία και η Ελλάδα είναι φυσικοί σύμμαχοι» λέει ο Έλληνας Πρέσβης στην Ινδία Δημήτριος Ιωάννου

Με αφορμή τoν επερχόμενo εορτασμό της 25ης Μαρτίου 2023, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ινδία κ. Δημήτριος Ιωάννου παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη για τις σχέσεις Ελλάδας – Ινδίας στον δημοσιογράφο Sidhant Sibal, διπλωματικό ανταποκριτή του WION, ενός ινδικού δικτύου ειδήσεων που παρουσιάζει παγκόσμια θέματα με την ινδική οπτική.

Στη συνέντευξή του, ο Έλληνας Πρέσβης εξέφρασε την ισχυρή του πίστη στη φυσική συμμαχία μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας, επικαλούμενος τις μακροχρόνιες ιστορικές σχέσεις και πολλά κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζονται οι δύο χώρες. Τόνισε τη σημασία της αύξησης του εμπορίου και της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στον τουριστικό τομέα. Επεσήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει χωρίς κανένα δισταγμό τη θέση της Ινδίας ως μόνιμο μέλος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και ευχαρίστησε την Ινδία για την υποστήριξη των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την ειρηνική επίλύση του Κυπριακού.

Ο Πρέσβης Ιωάννου αναφέρθηκε επίσης στους ιστορικούς και γεωγραφικούς δεσμούς μεταξύ της περιοχής του Ινδο-Ειρηνικού και της Μεσογείου, με την Ελλάδα να λειτουργεί ως πύλη προς την Ευρώπη μέσω της Ανατολικής Μεσογείου. Εξέφρασε την υποστήριξή του για τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Ινδίας-ΕΕ και την Προεδρία της G20 της Ινδίας, σημειώνοντας ότι παρείχε ισχυρή φωνή για τις αναπτυσσόμενες χώρες και τη Νότια Ασία.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

ΠΗΓΗ: elinepa.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube