Weather Icon

Η Ινδία αναδεικνύεται σε παγκόσμια δύναμη στην οικονομία που βασίζεται στη γνώση!

Η Ινδία αναδεικνύεται σε παγκόσμια δύναμη στην οικονομία που βασίζεται στη γνώση!

Στο επίκεντρο η τεχνολογία για τη χώρα! Η παρούσα κυβέρνηση δίνει σαφώς μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση του εθνικού οικοσυστήματος Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογικής ανάπτυξης για την επίτευξη της φιλοδοξίας να καταστεί η Ινδία περήφανη, ανθεκτική και φιλόδοξη.

Σε παγκόσμια δύναμη στην οικονομία που βασίζεται στη γνώση αναδεικνύεται η Ινδία και τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί με άλματα και όρια όσον αφορά την καινοτομία και την τεχνολογία, σύμφωνα με τον υπουργό επικρατείας της χώρας, Jitendra Singh

«Η Ινδία στέκεται σήμερα ως ένα από τα κορυφαία έθνη στον κόσμο όσον αφορά την επιστημονική και τεχνολογική ικανότητα», τόνισε. Απευθυνόμενος στην ολομέλεια της 28ης Συνομοσπονδίας Ινδικής Βιομηχανίας (CII) Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Τμήμα Προώθησης Βιομηχανίας και Εσωτερικού Εμπορίου, Υπουργείο Εμπορίου και Βιομηχανίας, ο Jitendra Singh είπε ότι η ικανότητα καινοτομίας οποιασδήποτε χώρας είναι αποφασιστικής σημασίας για τη διαμόρφωση και τη διατήρηση των βιομηχανικών τομέων της, παρέχοντας οικονομική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, δημιουργία πλούτου και διασφαλίζοντας ένα στρατηγικό πλεονέκτημα. Η πανδημία του Covid-19 δίδαξε στον επιχειρηματικό κόσμο ένα σημαντικό μάθημα – «καινοτομήστε ή χάστε», παρατήρησε.

Ο υπουργός είπε ότι η Ινδία βρίσκεται σε αποστολή τον πρώτο κιόλας χρόνο του «Amrit Kaal» (μακροπρόθεσμο σχέδιο για να καταστεί η Ινδία μια περήφανη, ανθεκτική και φιλόδοξη χώρα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της το 1947). Αυτή η αποστολή βασίζεται στην τεχνολογία προς την επίτευξη της φιλοδοξίας της να γίνει μια οικονομία 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. «Η τεχνολογία θα είναι επομένως στο επίκεντρο σε αυτή τη φάση της κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης και ανάπτυξης», πρόσθεσε. Ο Singh τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση δίνει σαφώς μεγάλη έμφαση στην ενίσχυση του εθνικού οικοσυστήματος Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογικής ανάπτυξης για την επίτευξη αυτής της φιλοδοξίας. Πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις με γνώμονα την τεχνολογία και την καινοτομία που αποτελούν το θεμέλιο των χωρών καινοτομίας έχουν μετατραπεί από τσιτάτο σε κρίσιμο συστατικό της εθνικής οικονομικής και στρατηγικής ισχύος.

Έχοντας πηδήξει από την 81η στην 40η θέση στον Παγκόσμιο Δείκτη Καινοτομίας 2022, ο Υπουργός είπε ότι η χώρα πρέπει να φιλοδοξεί να είναι στην πρώτη 25άδα στο άμεσο μέλλον και στην πρώτη πεντάδα έως το 2047. Ο Υπουργός είπε ότι λείπει μια ευνοϊκή ατμόσφαιρα για καινοτομία στις προηγούμενες πολιτικές πρωτοβουλίες και την πολιτική απαλλαγή, αλλά τώρα αυτή η ατμόσφαιρα παρέχεται από την πολιτική απαλλαγή υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Narendra Modi.

Ο Singh τόνισε περαιτέρω ότι η ινδική βιομηχανία είναι η ραχοκοκαλιά της ταχύτερα αναπτυσσόμενης μεγάλης οικονομίας στον κόσμο και έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση και να φέρει σε ένα τεχνολογικό κίνημα. Πρόσθεσε ότι η ενοποίηση της έρευνας, των νεοφυών επιχειρήσεων, του ακαδημαϊκού κόσμου και της βιομηχανίας δεν είναι πλέον μια επιλογή, αλλά μια απόλυτη αναγκαιότητα για την προσέλκυση νέων καινοτόμων στη χώρα, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να βγουν με προϊόντα και λύσεις αιχμής και παγκοσμίως ανταγωνιστικά. Μιλώντας περαιτέρω για τη Βιομηχανία, ο Υπουργός είπε ότι βασικό μέλημα είναι η συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στην έρευνα και ανάπτυξη, λιγότερο από το 40% του εθνικού ΑΕΠ. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τον παγκόσμιο μέσο όρο άνω του 70%, ειδικά στις ανεπτυγμένες οικονομίες.

Είναι σημαντικό για τη βιομηχανία να κλιμακώσει τις επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη και να ξεκινήσει συνεργασία μέσω της έρευνας χορηγιών με τους άλλους πυλώνες του Quad (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Ινδία, Αυστραλία) που υποστηρίζεται από πολιτική και χρηματοδότηση από το Κέντρο. Όσον αφορά τις Startups, ο υπουργός είπε ότι η Ινδία έχει το τρίτο μεγαλύτερο οικοσύστημα startup και φιλοξενεί τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους σταρτάπερς. Οι startups είναι πολύ σημαντικές καθώς αποτελούν πηγή νέων ιδεών και τεχνολογιών. Πρόσθεσε ότι η σύνδεση των νεοφυών επιχειρήσεων με τη βιομηχανία από την αρχή ως ισότιμα ​​ενδιαφερόμενα μέρη, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιώσιμη νεοφυής επιχείρηση είναι απαραίτητη. Η υποστήριξη από τη βιομηχανία και την κυβέρνηση είναι ζωτικής σημασίας.

“Χάρη στον Πρωθυπουργό Narendra Modi, υπάρχει μια νέα αφύπνιση που έχει ξημερώσει σε αυτή τη χώρα σχετικά με την Start-up India και την Stand-up India. Το αποτέλεσμα είναι ότι από μόλις 350 νεοφυείς επιχειρήσεις έχουμε περισσότερες από 90.000 και έχουμε περισσότερες από 100 πρωτοπόρους», πρόσθεσε. Ο Jitendra Singh ανέφερε ότι σήμερα τα νεαρά ταλέντα της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένων ειδικά των Γυναικών μέσω νεοφυών επιχειρήσεων ή με άλλο τρόπο, σχεδιάζουν το έπος της επιτυχίας για μια ακμάζουσα οικονομία με γνώμονα την καινοτομία. Αυτό δημιουργεί πολύτιμη πνευματική ιδιοκτησία και ταυτόχρονα δημιουργεί σημαντική απασχόληση. “Καθώς προχωράμε, πρέπει να σκεφτούμε τη δημιουργία συνεργειών νεοφυών επιχειρήσεων με μεγάλες εταιρείες για επώαση και χειροκίνητη διαχείριση. Ειδικότερα, οι γυναίκες επιχειρηματίες πρέπει να ενθαρρύνονται να συμμετέχουν στο οικοσύστημα έρευνας, καινοτομίας και τεχνολογίας της χώρας”, πρόσθεσε.

Ο υπουργός τόνισε ότι ένα απρόσκοπτο και συνεργατικό οικοσύστημα καινοτομίας θα επιτρέψει ένα δυναμικό οικοσύστημα. Οι συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τους εθνικούς στόχους. «Είναι η κατάλληλη στιγμή για να αξιοποιήσουμε συλλογικά τις δυνάμεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων του οικοσυστήματος καινοτομίας και να οδηγήσουμε γρήγορα την Ινδία στο επόμενο επίπεδο ηγετικής θέσης στην τεχνολογία και την καινοτομία», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube