Weather Icon

Για την ανάγκη παρουσίας διεθνούς αποστολής παρατηρητών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έκανε λόγο αποστολή Αρμενίων βουλευτών στην Κύπρο

Για την ανάγκη παρουσίας διεθνούς αποστολής παρατηρητών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ έκανε λόγο αποστολή Αρμενίων βουλευτών στην Κύπρο

Στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Επιστήμης, Παιδείας, Πολιτισμού, Διασποράς, Νεολαίας και Αθλητισμού, Σισάκ Γκαμπριελιάν, μέλη της αντιπροσωπείας, οι βουλευτές της Εθνοσυνέλευσης Χρατσιά Χακομπιάν και Τζοβινάρ Βαρντανιάν συμμετείχαν στις εργασίες της συνεδρίασης των προέδρων και των ομιλητών της συνόδου της διεθνούς γραμματείας και επιτροπής της Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως μεταδίδει το «Armenpress», επικαλούμενο το μήνυμα της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας, κατά την τριήμερη επίσκεψη, οι βουλευτές είχαν συναντήσεις με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Αννίτα Δημήτρου και τον Υπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Κόμπο.

Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη συνεργασία Αρμενίας-Κύπρου, τη δυνατότητα επίσκεψης των πολιτών της Αρμενίας στην Κυπριακή Δημοκρατία χωρίς βίζα. Έγινε αναφορά στην αναμενόμενη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου στη Δημοκρατία της Αρμενίας.

Κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Σισάκ Γκαμπριελιάν, εκ μέρους της Αρμενίας και της αντιπροσωπείας, ευχαρίστησε τον πρόεδρο της οργάνωσης για την έκφραση σκληρής και άμεσης θέσης σχετικά με την επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά της Αρμενίας, καθώς και τον αποκλεισμό του ζωτικής σημασίας Διαδρόμου του Λατσίν. Αναφέρθηκε επίσης η ανάγκη παρουσίας διεθνούς αποστολής παρατηρητών στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, Έλληνας βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος ενημέρωσε ότι λαμβάνει τακτικά κλήσεις και επιστολές από την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα για τις σκληρές και επικριτικές του δηλώσεις. Σημείωσε ότι θα παραμείνει πιστός στις αξίες που υιοθέτησε στο θέμα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αποχώρησε από την κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν επίσης θέματα και εισηγήσεις σχετικά με την επικείμενη συνέλευση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube