Weather Icon

Έρευνα σε τέσσερις Τούρκους αστυνομικούς των ειδικών επιχειρήσεων για ξυλοδαρμό νεαρών που φορούσαν παραδοσιακές κουρδικές στολές στο Μαρντίν

Έρευνα σε τέσσερις Τούρκους αστυνομικούς των ειδικών επιχειρήσεων για ξυλοδαρμό νεαρών που φορούσαν παραδοσιακές κουρδικές στολές στο Μαρντίν

Έχει ξεκινήσει έρευνα σε τέσσερις αστυνομικούς των ειδικών επιχειρήσεων για τον ξυλοδαρμό ενός 16χρονου εφήβου και ενός 18χρονου νεαρού που φορούσαν παραδοσιακές κουρδικές στολές στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εν λόγω αστυνομικοί χτύπησαν τα κεφάλια των δύο πολιτών, τους κλώτσησαν και τους πίεζαν το σώμα με τα όπλα τους.

Τέσσερις αστυνομικοί των ειδικών επιχειρήσεων βρίσκονται υπό έρευνα αφού χτύπησαν δύο πολίτες, επειδή φορούσαν παραδοσιακές κουρδικές στολές στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν.

Το περιστατικό συνέβη στις 31 Δεκεμβρίου 2022, στη γειτονιά Dicle της συνοικίας Nusaybin. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του πρακτορείου ειδήσεων Mezopotamya, ο φάκελος της έρευνας οριστικοποιήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση πλάνων που δείχνουν τους αστυνομικούς των ειδικών επιχειρήσεων να δέρνουν τους πολίτες Β.Κ. (16) και Hüseyin G. (18).

Η Γενική Εισαγγελία του Nusaybin ετοίμασε κατηγορητήριο για τους αστυνομικούς Ali A., Fatih Ş., Naim K. και Murat Y., απαιτώντας να δικαστούν για «πραγματική σωματική βλάβη με όπλο και κατάχρηση εξουσίας που τους παραχωρήθηκε με το να είναι δημόσιοι λειτουργοί». Το κατηγορητήριο έγινε δεκτό από το Πρωτοδικείο Κακουργημάτων της Nusaybin.

Το κατηγορητήριο ανέφερε ότι: «οι τέσσερις αστυνομικοί αποβιβάστηκαν από το τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας όταν είδαν τους δύο νεαρούς Κούρδους να περπατούν. Στη συνέχεια, άρχισαν να επικρίνουν τα ρούχα των θυμάτων και ξεκίνησαν να επιτίθενται σε αυτά».

Επίσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εν λόγω αστυνομικοί χτύπησαν τα κεφάλια των δύο νεαρών, τους κλώτσησαν και τους πίεζαν το σώμα με τα όπλα τους.

 

 

 

Μετάφραση: Γιάννης Λιναρδάτος

Πηγή: https://www.duvarenglish.com/four-special-operations-policemen-probed-for-battering-youth-wearing-traditional-kurdish-clothes-in-mardin-news-62118

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube