REAL TIME |

Weather Icon

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στο Νέο Δελχί

Εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στο Νέο Δελχί

Με την ευκαιρία του εορτασμού της 202ης εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Νέο Δελχί  κ. Δημήτριος Ιωάννου παρέθεσε επίσημη δεξίωση τη Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 στον προαύλιο χώρο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Νέο Δελχί.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Ινδία, κ. Δημήτριος Ιωάννου, στην χαιρετιστίρια ομιλία του είπε ότι η Ελλάδα και η Ινδία είναι φυσικοί σύμμαχοι και χώρες με μακρό πολιτισμικό υπόβαθρο. Εξήρε τη δέσμευση της Υπουργού Lekhi για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την ευχαρίστησε για την πρότασή της να δημιουργηθεί μια συνεργασία πάνω στην κοινή ελληνο-ινδική πολιτιστική κληρονομιά σε διάφορους τομείς στο πλαίσιο της UNESCO. Ο Πρέσβης Ιωάννου σημείωσε επίσης ότι αν «μια χώρα όπως η Ινδία δεν υπήρχε, θα έπρεπε να είχαμε εφεύρει μια χώρα σαν αυτή».

Την Ινδική Κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Εξωτερικών και Πολιτισμού κα. Meenakshi Lekhi, η οποία μίλησε για τις ιστορικές σχέσεις που συνδέουν τους δύο αρχαίους πολιτισμούς για χιλιετίες. Μίλησε για τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των Ινδοελληνικών Βασιλείων στη Βακτρία και την Ινδία και για τον Μεγασθένη, ο οποίος είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος ξένος Πρέσβης στην Ινδία. Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη της στον Έλληνα Ινδολόγο Δημήτριο Γαλανό που έκανε γνωστό μέσα από τις μεταφράσεις του τον ινδικό πολιτισμό στον δυτικό κόσμο.

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία της κυρίας Meenakshi Lekhi στο βίντεο που ακολουθεί:

Στη δεξίωση συμμετείχαν κυβερνητικοί και στρατιωτικοί αξιωματούχοι, πρέσβεις, εξέχουσες προσωπικότητες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας και φίλοι της Ελλάδας. συμπεριλαμβανομένου του κ. Rishabh Jain, αντιπροέδρου του Ελληνο-Ινδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και πολλών άλλων μελών της GIBA και της ELINEPA.

Η εφημερίδα Economic Times της Ινδίας δημοσίευσε επίσης ένα ειδικό αφιέρωμα για τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ Ινδίας και Ελλάδας που περιλάμβανε ένα σύντομο άρθρο του Έλληνα Πρέσβη στην Ινδία.

Την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της 25ης Μαρτίου, εορτάζεται η έναρξης του επιτυχούς αγώνα της χώρας για  ανεξαρτησία, γνωστός και ως  Ελληνική Επανάσταση, που διεξήγαγαν οι Έλληνες μεταξύ του 1821 και 1832 κατά των Οθωμανών Τούρκων. Η εθνική εορτή εορτάζεται με μεγάλες παρελάσεις, πατριωτικές ομιλίες και εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στις ελληνικές αντιπροσωπίες και κοινότητες του εξωτερικού.

ΠΗΓΗ: elinepa.org

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube