Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία 9 Μαρτίου 2023

Εντείνεται ο “πόλεμος” προπαγάνδας για τη δολιοφθορά στους αγωγούς NordStream

Εντείνεται ο “πόλεμος” προπαγάνδας για τη δολιοφθορά στους αγωγούς NordStream

Medvedev για Nord Stream: Ηλίθια προπαγάνδα – Φθηνό σενάριο, δεν φτάνει καν τον Tarantino – Τι λέει η CIA

Αποστάσεις Ρωσίας αλλά και Ουκρανίας και ΕΕ από το δημοσίευμα των New York Times
Ηλίθια αμερικανική προπαγάνδα χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev το δημοσίευμα των New York Times ότι πίσω από τη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream είναι μια ομάδα φιλο-Ουκρανών, η οποία φέρεται να μην έχει σχέσεις με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky ή με οποιονδήποτε άλλο ανώτατο Ουκρανό στρατιωτικό αξιωματούχο.
«Για τρίτη μέρα, ένα άλλο επικό δράμα από το Χόλιγουντ εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Πρόκειται για το sequel της ταινίας, η οποία ήταν αφιερωμένη στα χημικά όπλα του Σαντάμ με μια επίδειξη δοκιμαστικών σωλήνων στον ΟΗΕ. Ο κόσμος, ο οποίος ανοίγει το στόμα του και βιώνει ένα ελαφρύ αντανακλαστικό φίμωσης, βλέπει τα δυτικά ΜΜΕ να «ξερνούν» πληροφορίες για το ποιος ανατίναξε τελικά τους αγωγούς Nord Stream. Και πραγματικά, ποιος έφτιαξε τον Roger Rabbit;» ανέφερε σε ανάρτηση του στο Telegram ο Medvedev σχετικά με τα διάφορα δημοσιεύματα στον δυτικό τύπο σχετικά με τις πληροφορίες από Αμερικάνους αξιωματούχους ότι μια ομάδα φιλο – Ουκρανών ήταν αυτή που σχεδίασε και εκτέλεσε την επίθεση δολιοφθοράς στους αγωγούς Nord Stream τον περασμένο Σεπτέμβριο.
«Ηλίθια αμερικανική προπαγάνδα» υπογράμμισε ο Medvedev.

Μοναχικοί καβαλάρηδες

Ο Medvedev άσκησε δριμεία κριτική στο σενάριο που παίζουν τα δυτικά ΜΜΕ, αναφέροντας πως αυτή η ομάδα των φιλο-Ουκρανών που θεωρείται πως έκανε την επίθεση στους αγωγούς, δεν έχει καμία σχέση με το Κίεβο, με τις ΗΠΑ, με την Ευρώπη και με κάθε δυτικό κράτος που έχει πέσει θύμα της ρωσοφοβικής υστερίας.
«Ήταν δηλαδή μοναχικοί καβαλάρηδες που μόνοι τους πολέμησαν τους καταραμένους Μοσχοβίτες. Μια νέα σωτηρία του κόσμου από κάποιους “Άδωξοι Μπάσταρδη”» είπε ο Medvedev κάνοντας αναφορά στη σχετική ταινία του Quentin Tarantino.

Ωστόσο, ο Medvedev υποστήριξε ότι η δυτική ερμηνεία των γεγονότων για το τι συνέβη στους Nord Stream δεν φτάνει σε καμία περίπτωση τις υποκριτικές ικανότητες του Brad Pitt και του Christoph Waltz, ούτε και τη σκηνοθετική ματιά του Tarantino.

Χαμηλής ποιότητας σενάριο

Επιπλέον, ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην προσπάθεια των δυτικών ΜΜΕ να θολώσουν τα νερά σχετικά με τους φερόμενους δράστες.
«Οι μυστηριώδεις δύτες ήταν πολίτες της Ουκρανίας ή της Ρωσίας. Ταυτόχρονα, δεν είχαν καμία σχέση με το καθεστώς του Κιέβου και ειδικά με τον ελεύθερο κόσμο. Και με κανένα κράτος. Απλά είναι πολίτες του κόσμου που μάχονται τους Μοσχοβίτες. Μοναχικοί σχιζοφρενείς, εμπνευστές» αναφέρει σκωπτικά ο Medvedev, ο οποίος κάνει λόγο για φθηνά ειδικά εφέ, σχετικά με την παρουσία μιας γυναίκας και ενός γιοτ στη Βαλτική Θάλασσα με μισό τόνο εκρηκτικών.
«Βούτηξαν όμορφα. Και μετά ανατίναξαν δύο τεράστιους αγωγούς στο κάτω μέρος! Και μετά είδαν το ηλιοβασίλεμα. Απαρατήρητοι. Σε μια θάλασσα γεμάτη πλοία του ΝΑΤΟ και διεθνή συστήματα παρακολούθησης» είπε ο Medvedev, κάνοντας λόγο σενάριο χαμηλής ποιότητας.

Αποτυχία από την πρεμιέρα

Σύμφωνα με τον Medvedev, η ταινία αυτή απέτυχε ήδη από την πρεμιέρα, καθώς το κοινό δεν πίστεψε το σενάριο ενώ άρχισε να κάνει άβολες ερωτήσεις γιατί η προηγούμενη εκδοχή για ρωσικά ίχνη στην επίθεση, εξαφανίστηκε και γιατί η Δύση υπερασπίζεται τόσο έντονα τη μη συμμετοχή στην «φιλοουκρανική ομάδα» του σημερινού καθεστώτος του Κιέβου.
«Οι απαντήσεις είναι αρκετά κατανοητές, δεδομένης της τρέχουσας διάθεσης των Ευρωπαίων, οι οποίοι ολοένα και λιγότερο είναι ευτυχείς με την προοπτική να πληρώνουν από την τσέπη τους για νέα πακέτα κυρώσεων, για προμήθειες όπλων στην Ουκρανία, για μια ενεργειακή κρίση και για την πτώση του βιοτικού επιπέδου σε χώρες που κάποτε ευημερούσαν Εάν οι αγωγοί αερίου ανατινάχτηκαν από τους Ουκρανούς Ναζί και όχι από τη Ρωσία, τότε τίθεται το ερώτημα: «τι νόημα έχει να τους υποστηρίζουμε με φωτιά, σπαθί και μεταφορές χρημάτων»;» διερωτάται ο Medvedev, ο οποίος έδωσε τη δική του εκδοχή για το πώς θα εξελιχθεί το σενάριο.
Όπως λέει, οι ίδιοι ήρωες, με επικεφαλής τον Πολωνό πρόεδρο Andrzej Duda, μπορούν να μπουν στο καταφύγιο όπου κρύβεται ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, «και να τον στραγγαλίσουν κατά λάθος, γιατί δεν λυπάται και είναι κουρασμένος».
«Και μετά αρχίζει η αποκάλυψη των ζόμπι με τον τρόπο του «The last of us».
Περιμένουμε, με ποπ κορν» τόνισε ο Medvedev.

WSJ: CIA και Λευκός Οίκος αποκλείουν εμπλοκή Ρωσίας στη δολιοφθορά στους Nord Stream

Κάθε ανάμειξη και εμπλοκή της Ρωσίας στη δολιοφθορά στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream αποκλείουν ο διευθυντής της CIA, William Burns και ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Jake Sullivan όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.
Βάσει του δημοσιεύματος και με αφορμή την ανάδειξη του θέματος της επίθεσης στους αγωγούς, μέσα από διαδοχικά δημοσιεύματα σε αμερικανικά, βρετανικά και γερμανικά ΜΜΕ, βάσει των οποίων μια ομάδα φιλο-Ουκρανών φέρεται να βρίσκεται πίσω από τη δολιοφθορά, υποστηρίζεται πως τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και η CIA εξετάζουν το σενάριο η Ουκρανία να πραγματοποίησε την επίθεση.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Wall Street Journal, δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να δείχνει πως οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εμπλέκονται σε αυτήν την επίθεση.
Το δημοσίευμα της WSJ αναφέρει πως η έρευνα που πραγματοποιεί η Γερμανία έχει αποκλείσει και αυτή κάθε συμμετοχή της Ρωσίας, ενώ επισημαίνεται πως ούτε οι ΗΠΑ θεωρούν πως πίσω από αυτήν είναι η Ρωσία.
Πάντως, υπογραμμίζεται πως δεν υπάρχουν ακόμα τελικά συμπεράσματα.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube