Weather Icon
Τουρκία 17 Μαρτίου 2023

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ουζμπέκος πρόεδρος καλεί τους Τούρκους να ψηφίσουν τον “αγαπητό του αδελφό” Ερντογάν

Εκλογές στην Τουρκία: Ο Ουζμπέκος πρόεδρος καλεί τους Τούρκους να ψηφίσουν τον “αγαπητό του αδελφό” Ερντογάν

Ο πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Σαβκάτ Μιρζιγιόγεφ κάλεσε τους κατοίκους της Τουρκίας να ψηφίσουν τον “αγαπητό μου αδελφό” Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές.

“Εκ μέρους των αδερφικών μας λαών απευθύνω έκκληση στον τουρκικό λαό να υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές”, δήλωσε ο ηγέτης του Ουζμπεκιστάν στις 16 Μαρτίου, ενώ έκανε δήλωση στην έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών του Οργανισμός Τουρκόφωνων Κρατών (OTS) που έλαβε χώρα στην Άγκυρα χθες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fergana στις 16 Μαρτίου.

Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής, ο πρόεδρος του Καζακστάν Κασίμ-Τζομάρτ Τοκάγεφ και ο πρόεδρος της Κιργιζίας Σαντίρ Τζαπάροφ φέρεται να ευχήθηκαν επιτυχία στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για τις 14 Μαΐου.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φιλοξένησε την έκτακτη σύνοδο κορυφής των ηγετών του Οργανισμού Τουρκόφωνων Κρατών (OTS) στις 16 Μαρτίου.

Το θέμα της συνόδου κορυφής που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα ήταν “Διαχείριση καταστροφών-έκτακτης ανάγκης και ανθρωπιστική βοήθεια”.

Τα κατεχόμενα, είχαν κερδίσει καθεστώς παρατηρητή κατά τη διάρκεια της περσινής συνόδου κορυφής στο Ουζμπεκιστάν και έτσι, μέσω του Ερσίν Τατάρ συμμετείχαν για πρώτη φορά σε σύνοδο κορυφής του OTS.

Πέτρος Κράνιας

ΠΗΓΗ: Capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube