Weather Icon

Δίνοντας Xρονικό Bάθος στις Eπιχειρήσεις

Δίνοντας Xρονικό Bάθος στις Eπιχειρήσεις

Οι ΗΠΑ θα διπλασιάσουν τη μηνιαία παραγωγή βλημάτων πυροβολικού των 155 χιλιοστών σε 24.000 μέχρι το τέλος του έτους και θα την ΕΞΑΠΛΑΣΙΑΣΟΥΝ μέσα σε πέντε χρόνια, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Στρατού Γκέιμπε Καμαρίλο. #Ukaine #USA

Το Πεντάγωνο θα δαπανήσει περίπου 1,45 δισεκατομμύρια δολάρια για να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις παραγωγής για να οπλίσει καλύτερα την Ουκρανία και να αναπληρώσει τα αμερικανικά αποθέματα, δήλωσε ο Camarillo στο Παγκόσμιο Συμπόσιο Δυνάμεων του Συνδέσμου του Στρατού των ΗΠΑ.

Γράφει ο Άγγελος Χωριανόπουλος

Ο Στρατός ενισχύει επίσης την παραγωγή αντιαρματικών πυραύλων Javelin και Guided Multiple Launch Rocket Systems ή GMLRS

Η παραγωγή πυραύλων Javelin θα υπερδιπλασιαστεί σε 330 το μήνα και η παραγωγή εκτοξευτών θα διπλασιαστεί σε 41 το μήνα, είπε ο Camarillo. Θα κοστίσει 349 εκατομμύρια δολάρια για την προσθήκη εργοστασιακών γραμμών, την αγορά εξοπλισμού και την πρόσληψη δεύτερων βάρδιων.

Ο στρατός αυξάνει επίσης τη μηνιαία παραγωγή GMLRS από 566 πυραύλους σε 1.110 έως το 2026, είπε ο Camarillo. Ο πύραυλος μήκους 70 και πλέον χιλιομέτρων έχει χρησιμοποιηθεί σε υψηλές επιθέσεις κατά των ρωσικών δυνάμεων από τότε που έφτασε στην Ουκρανία τον περασμένο Νοέμβριο.

Συνολικά, οι ΗΠΑ επενδύουν πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή όπλων και πυρομαχικών. Ο Camarillo είπε ότι τα έργα βραβεύτηκαν και χρηματοδοτήθηκαν σε «γρήγορο» χρόνο από το Κογκρέσο. Τα κεφάλαια αποτελούν μέρος ενός 15ετούς σχεδίου 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον εκσυγχρονισμό των κρατικών εγκαταστάσεων όπλων και πυρομαχικών.

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει 1.074.000 βλήματα 155 χιλιοστών στην Ουκρανία, η οποία χρησιμοποιεί έως και 143.000 φυσίγγια το μήνα, σύμφωνα με έρευνα του Mark Cancian, ανώτερου συμβούλου στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών.

Ακόμη και με τη σχεδιαζόμενη χρηματοδότηση, παραμένουν ορισμένα σκληρά όρια για την παραγωγή των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Camarillo και τον Doug Bush, βοηθό γραμματέα του Στρατού για την απόκτηση, την επιμελητεία και την τεχνολογία. Σε μια ακρόαση για τον προϋπολογισμό του Στρατού νωρίτερα τον Μάρτιο, ο Camarillo είπε ότι η παραγωγή του Javelins ήταν στο «μέγιστο».

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube