Weather Icon
Λιβύη 7 Μαρτίου 2023

Χαφτάρ: Οι δυνάμεις μας είναι πιο δυνατές από αυτές της Τρίπολης

Χαφτάρ: Οι δυνάμεις μας είναι πιο δυνατές από αυτές της Τρίπολης

Ο Χαφτάρ υπενθυμίζει την ισχύ του στρατού του

Καθώς πλησιάζει η τρίτη επέτειος της έναρξης της επίθεσης του Χαλίφα Χαφτάρ στα δυτικά της Λιβύης, ο στρατιωτικός διοικητής είπε, “δεν μπορούμε να αφήσουμε την Τρίπολη μόνη”.

Ο Χαφτάρ μιλούσε σε μια τελετή για τα εγκαίνια ενός γυμναστηρίου για τις δυνάμεις του στη λεγόμενη 106η Ταξιαρχία το Σάββατο. Είπε ότι ο στόχος του έργου είναι να ενισχύσει τη φυσική δομή των δυνάμεών του, καθώς δεν θέλει “αδύναμους μαχητές όπως αυτοί στη δυτική περιοχή”.

Τα λόγια του έκαναν πολλούς παρατηρητές να το δουν ως απειλή.

“Οι δυνάμεις μας είναι όλες δυνατές και διακεκριμένες, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και η Τρίπολη δεν μπορεί να μείνει μόνη, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες”, δήλωσε ο στρατιωτικός ηγέτης που επιτέθηκε στην Τρίπολη το 2019.

Τα σχόλιά του επιδεινώνουν την ήδη τεταμένη πολιτική κατάσταση που διακυβεύεται από συνταγματικές διαμάχες και έντονες διαφωνίες για το ποιος πρέπει να είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Την περασμένη εβδομάδα, η πολιτική σκηνή της Λιβύης παρουσίασε έναν νέο οδικό χάρτη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο οποίος θα πρέπει να ολοκληρωθεί με μια εκλογική διαδικασία κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Πέτρος Κράνιας

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube