Weather Icon
Τουρκία 1 Μαρτίου 2023

Άρχισε τα “δώρα” ο Ερντογάν στους σεισμόπληκτους – Προσπαθεί να “γυρίσει” το παιχνίδι

Άρχισε τα “δώρα” ο Ερντογάν στους σεισμόπληκτους – Προσπαθεί να “γυρίσει” το παιχνίδι

Ερντογάν: Ξεκινά η ανέγερση 309.000 κατοικιών – Τι μετρητά θα λάβουν οι σεισμόπληκτοι

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επισκεπτόμενος την περιοχή όπου οι σεισμοί είχαν το επίκεντρό τους, την επαρχία Καχραμανμαρά, ο Ερντογάν παραχώρησε συνέντευξη Τύπου διαβεβαιώνοντας ότι «με την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων απομάκρυνσης συντριμμιών, ξεκινάμε την ανοικοδόμηση και την αναζωογόνηση των περιοχών μας», γνωστοποιώντας παράλληλα ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή 309.000 κατοικιών σε λίγους μήνες, αφού οριστικοποιηθούν οι μελέτες εκτίμησης των ζημιών. 

«Εμπιστευτείτε την κυβέρνηση»

«Θέλω να εμπιστευτείτε το κράτος και την κυβέρνησή σας» είπε και ανακοίνωσε ότι τώρα βρίσκεται στη δεύτερη φάση η τοποθέτηση 842 κοντέινερ στην Καχραμανμαράς για να μεταφερθούν οι σεισμόπληκτοι από τις σκηνές.

Ως προς την παροχή οικονομικής βοήθειας ο Ερντογάν ανέφερε ότι «δίνουμε επίσης 100 χιλιάδες λίρες στους συγγενείς των πολιτών μας που σκοτώθηκαν στον σεισμό για τις επείγουσες ανάγκες τους» καθώς και ότι «πληρώνουμε 10 χιλιάδες λίρες  στον καθένα από τους πολίτες μας που επλήγησαν από την καταστροφή».

«Από σήμερα αρχίζουμε να πληρώνουμε 15 χιλιάδες λίρες για τους σεισμόπληκτους που θα μετακομίσουν τα σπίτια τους», συμπλήρωσε.

Ακολούθως πρόσθεσε πως «ενόσω αναζωογονούμε τις επαρχίες, τις περιφέρειες και τα χωριά στην περιοχή που επλήγη από τον σεισμό, θα μεταμορφώσουμε γρήγορα άλλες περιοχές της χώρας μας που αντιμετωπίζουν την ίδια απειλή».

Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ακόμα τους πολίτες ότι οι μετασεισμοί συνεχίζονται, και τους κάλεσε να αποφύγουν τα κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.

liberal.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube