Weather Icon

Αντίθετος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για «δώρα» προς Τουρκία μέσω ενεργειακών

Αντίθετος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για «δώρα» προς Τουρκία μέσω ενεργειακών

Όχι κίνητρα στην Άγκυρα

 Ανδρέας Πιμπίσιης   

Θετικό πρόσημο από την πολιτική ηγεσία εισέπραξε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τις έως τώρα προσπάθειές του στο Κυπριακό με ζητούμενο την αναβίωση του διαλόγου. Το σύνολο των πολιτικών κομμάτων συμφωνούν με τις κινήσεις που γίνονται προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο διατηρούνται κάποιες επιφυλάξεις για τη δυνατότητα να δώσει η ΕΕ κίνητρα προς την Τουρκία. Το ΑΚΕΛ επιμένει στο να αποτελέσει η ενέργεια κίνητρο προς την Τουρκία, κάτι ωστόσο που βρίσκεται αντίθετους τόσο τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη όσο και την πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων. 

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για τις προσπάθειες που καταβάλλει προς την κατεύθυνση της ΕΕ για ενεργό εμπλοκή στο Κυπριακό και να συμβάλει με το δικό της τρόπο στην επανέναρξη των συνομιλιών. Μέσα από την τοποθέτησή του ο Νίκος Χριστοδουλίδης θέλησε να ξεκαθαρίσει πως οι κινήσεις του είναι στοχευμένες και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρείται ότι εμπεριέχουν το στοιχείο των δημοσίων σχέσεων, όπως αφέθηκε το προηγούμενο διάστημα να εννοηθεί από κάποιους κύκλος σε Λευκωσία και Βρυξέλλες. 

Η πολιτική ηγεσία εμφανίστηκε υποστηρικτική στην όλη προσπάθεια που καταβάλλει ο Νίκος Χριστοδουλίδη. Ωστόσο υπήρξαν διαφωνίες γύρω από το θέμα των κινήτρων που μπορούν να δοθούν προς την Τουρκία μέσω ΕΕ.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τόνισε πως η δική του εκτίμηση είναι ότι τα κίνητρα για να επανέλθει η Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται στα ευρωτουρκικά. Θέση με την οποία διαφώνησε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ  ο οποίος υποστήριξε – σύμφωνα με πληροφορίες μας – πως για να γίνουν κινήσεις στα ευρωτουρκικά χρειάζεται να επιτευχθεί σύμφωνα η σύμφωνη γνώμη των 27 κρατών μελών της ΕΕ σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων. Ο Προέδρος Χριστοδουλίδης υπέδειξε, απαντώντας στον ΓΓ ΑΚΕΛ πως, σε μια τέτοια περίπτωση την ευθύνη θα την έχουν τα κράτη μέλη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube