Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 24 Φεβρουαρίου 2023

Ζελένσκι: Το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας

Ζελένσκι: Το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας

Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS

«Θα τα ανοικοδομήσουμε όλα»

«Στις 24 Φεβρουαρίου, εκατομμύρια από εμάς κάναμε μια επιλογή. Όχι μια λευκή σημαία, αλλά μια μπλε και κίτρινη σημαία».

«Αυτή θα είναι η χρονιά της νίκης μας», είναι το μήνυμα του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με αφορμή την συμπλήρωση σήμερα ενός χρόνου από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Στις 24 Φεβρουαρίου, εκατομμύρια από εμάς κάναμε μια επιλογή. Όχι μια λευκή σημαία, αλλά μια μπλε και κίτρινη σημαία. Όχι φυγή, αλλά να αντιμετωπίσουμε τον εχθρό. Αντίσταση και αγώνας», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε μήνυμά του στο Telegram.

«Φέτος είναι η χρονιά του αήττητού μας. Ξέρουμε ότι το 2023 θα είναι η χρονιά της νίκης μας!», καταλήγει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχε ανησυχία ότι η Ρωσία ετοιμάζει επίθεση κατά την σημερινή ημέρα, για να συμπέσει με την επέτειο. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, σημειώθηκαν επιθέσεις στις περιοχές του Κραματόρσκ και του Χερσώνα.

«Θα τα ανοικοδομήσουμε όλα»

Στο νυχτερινό του διάγγελμα, ο Ζελένσκι αναφέρθηκε στη στρατιωτική κατάσταση στα μέτωπα των συγκρούσεων. Στο νότο της Ουκρανίας είναι αρκετά επικίνδυνη σε ορισμένα μέρη, ενώ οι συνθήκες στα ανατολικά είναι πολύ δύσκολες, είπε, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις της Μόσχας βομβάρδισαν ξανά την πόλη Χερσώνα, αυτή τη φορά κόβοντας τη θέρμανση για 40.000 ανθρώπους.

«Όσο για το νότο – σε ορισμένα σημεία η κατάσταση είναι αρκετά επικίνδυνη, αλλά τα στρατεύματά μας έχουν τα μέσα για να απαντήσουν στους κατακτητές», ανέφερε. «Στα ανατολικά – είναι πολύ δύσκολα, οδυνηρά. Αλλά κάνουμε τα πάντα για να το αντέξουμε», συνέχισε, αναφερόμενος στις επανειλημμένες επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων που επιδιώκουν να καταλάβουν τις ανατολικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ.

Ο Ζελένσκι είπε ότι οι εργασίες επισκευής στη Χερσώνα, η οποία βομβαρδίζεται σε καθημερινή βάση, θα συνεχιστούν μέχρι να αποκατασταθεί η θέρμανση. «Και θα ξαναχτίσουμε. Ανεξάρτητα από το τι μπορούν να κάνουν αυτοί οι Ρώσοι τρομοκράτες και τα καθάρματα, θα ξαναχτίσουμε και θα αποκαταστήσουμε τα πάντα», είπε.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube