Weather Icon
Κίνα , Ουκρανία , Ρωσία 25 Φεβρουαρίου 2023

Ζαχάροβα: Αποδεχόμαστε το κινεζικό σχέδιο 12 σημείων για την επίλυση του Ουκρανικού

Ζαχάροβα: Αποδεχόμαστε το κινεζικό σχέδιο 12 σημείων για την επίλυση του Ουκρανικού

Εκτιμούμε την ειλικρινή επιθυμία των Κινέζων φίλων μας, είπε ο Ζαχάροβα

«Σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία, η Ρωσία είναι ανοιχτή στην επίτευξη των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης με πολιτικά και διπλωματικά μέσα»
 «Σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία, η Ρωσία είναι ανοιχτή στην επίτευξη των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης με πολιτικά και διπλωματικά μέσα»Χαιρετίζει τις προτάσεις του κινεζικού σχεδίου 12 σημείων για επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία η Ρωσία, δηλώνοντας ανοιχτή στην επίτευξη των στόχων της «ειδικής στρατιωτικής της επιχείρησης» με πολιτικά και διπλωματικά μέσα.
«Εκτιμούμε την ειλικρινή επιθυμία των Κινέζων φίλων μας να συμβάλουν στην επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία με ειρηνικά μέσα. Συμμεριζόμαστε τις απόψεις του Πεκίνου», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Σε ό,τι αφορά την κρίση στην Ουκρανία, η Ρωσία είναι ανοιχτή στην επίτευξη των στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», πρόσθεσε.
Ωστόσο, αυτό θα σήμαινε αναγνώριση της «νέας εδαφικής πραγματικότητας» στην Ουκρανία, είπε η Zakharova, αναφερόμενη στη μονομερή ρωσική προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών -Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια- καθώς και της Κριμαίας.
Η Ουκρανία απέρριψε την κινεζική πρόταση εφόσον δεν περιλαμβάνει όρο απόσυρσης των ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα του 1991 – όταν διαλύθηκε η Σοβιετική Ένωση – αν και έχει δηλώσει ανοιχτή σε ορισμένα σημεία του σχεδίου.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube