Γαλλία , Ινδία 20 Φεβρουαρίου 2023

Tο ινδικό ναυτικό επιλέγει Rafale-M

Tο ινδικό ναυτικό επιλέγει Rafale-M

Η γαλλική Dassault Aviation κερδίζει πόντους προς την υπογραφή σύμβασης με το ναυτικό της Ινδίας για 26 ναυτικά μαχητικά Rafale-M τα οποία θα εξοπλίσουν το νέο αεροπλανοφόρο της Ινδίας INS Vikrant. Το ινδικό Πολεμικό Ναυτικό έχει υποδείξει επίσημα στο ινδικό Υπουργείο Άμυνας ότι το Rafale πληροί περισσότερες από τις απαιτήσεις του σε σχέση με το άλλο υποψήφιο μαχητικό, το F/A-18 Super Hornet της Boeing.

Το Rafale φαίνεται να κερδίζει ένα χρόνο αφότου τα δύο ανταγωνιστικά αεροσκάφη πέρασαν από εβδομάδες δοκιμών πεδίου στη μονάδα δοκιμών του Ινδικού Ναυτικού στη Γκόα. Κανένα επίσημο σχόλιο δεν έχει υπάρξει, αλλά αξιωματούχοι μίλησαν ανεπίσημα επιβεβαιώνοντας την επικράτηση του Rafale τονίζοντας ότι εντός του έτους θα υπάρξουν εξελίξεις.

Η τυχόν ανάθεση σύμβασης θα έκανε το ινδικό ναυτικό τον πρώτο εξαγωγικό πελάτη το Rafale-Μ. Το “κοινό” Rafale έχει ήδη εξεχθεί σε πολλές χώρες, όπως η Αίγυπτος, το Κατάρ, η Ελλάδα και η Ινδία. Τα 36 Rafale της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία εξοπλίζουν δύο μοίρες, έφτασαν στην Ινδία μεταξύ 2020-2022.

ΠΗΓΗ: defence-point.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube