REAL TIME |

Weather Icon
Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 9 Φεβρουαρίου 2023

Ρωσία: Εάν η Δύση δώσει μαχητικά, οι Ουκρανοί θα υποφέρουν – Να μάθει ο κόσμος τι έγινε με τους Nord Stream

Ρωσία: Εάν η Δύση δώσει μαχητικά, οι Ουκρανοί θα υποφέρουν – Να μάθει ο κόσμος τι έγινε με τους Nord Stream

Τα μαχητικά δεν θα μας αποτρέψουν, θα συνεχίσουμε την ειδική στρατιωτική επιχείρηση μέχρι να πετύχουμε τους στόχους μας είπε ο Dmitry Peskov

Εάν η Δύση αποφασίσει να δώσει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, οι Ουκρανοί είναι αυτοί που θα υποφέρουν, καθώς η ειδική στρατιωτική μας επιχείρηση δεν πρόκειται να αποτραπεί υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος ζήτησε να μάθει όλος ο κόσμος τι συνέβη με την καταστροφή των αγωγών Nord Stream.
Όπως είπε ο Peskov, εάν η Βρετανία, η Γαλλία και η Γερμανία δώσουν αεροσκάφη στην Ουκρανία, αυτό που θα συμβεί, θα είναι να προκληθεί περισσότερος πόνος και δεινά στους Ουκρανούς, καθώς η ρωσική στρατιωτική επιχείρηση δεν πρόκειται να σταματήσει μέχρι να επιτύχει τους στόχους της.
«Αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια αυξανόμενη εμπλοκή της Βρετανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας στη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Η γραμμή μεταξύ έμμεσης και άμεσης εμπλοκής σταδιακά εξαφανίζεται. Μπορούμε απλώς να εκφράσουμε τη λύπη μας για το γεγονός και να πούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες (…) οδηγούν στην κλιμάκωση της έντασης, παρατείνουν τη σύγκρουση και την καθιστούν ολοένα και πιο οδυνηρή για την Ουκρανία. Αν η Δύση συμφωνήσει να δώσει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, η Ρωσία δεν θα αποτραπεί και θα συνεχίσει την ειδική στρατιωτική επιχείρησή της στην Ουκρανία, μέχρι να εκπληρώσει τους στόχους της» υποστήριξε ο Peskov.

Να μάθει ο κόσμος την αλήθεια

Επιπλέον, ο Peskov υποστήριξε ότι ο κόσμος πρέπει να μάθει την αλήθεια για το ποιος ανατίναξε τους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου Nord Stream και ότι θα πρέπει να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για τη δολιοφθορά, μετά τις αποκαλύψεις που έκανε Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος.
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ, Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh επικαλούμενος ανώνυμη πηγή, ανέφερε σε ρεπορτάζ του που δημοσιεύθηκε χθες ότι δύτες του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού ανατίναξαν τους αγωγούς, έπειτα από εντολή του Αμερικανού προέδρου Joe Biden.
Ο Λευκός Οίκος έχει απορρίψει τις πληροφορίες αυτές.
Ο Peskov δήλωσε ότι το ρεπορτάζ του Hersh αξίζει περισσότερη προσοχή, ενώ πρόσθεσε ότι εκπλήσσεται από το γεγονός ότι δεν καλύφθηκε πιο εκτενώς από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
Επίσης υποστήριξε ότι οι πληροφορίες αυτές υπογραμμίζουν την ανάγκη να διεξαχθεί διεθνής έρευνα για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream.
«Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια για το τι συνέβη» επισήμανε ο Peskov.

Ρωσία προς ΗΠΑ: Θα υπάρξουν επιπτώσεις

Σαφή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις για τη δολιοφθορά στους αγωγούς Nord Stream απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Ryabkov αναφερόμενος στις πληροφορίες του Αμερικάνου δημοσιογράφου Seymour Hersh, βάσει των οποίων πίσω από την επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίου ήταν οι Αμερικάνοι.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό Ria Novosti, ο Ryabkov είπε πως οι αποκαλύψεις αυτές δεν αποτέλεσαν καμία έκπληξη για τη Ρωσία, αν και ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διαψεύσει αυτές τις πληροφορίες.

Αξιόπιστες συνομιλίες

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Seymour Hersh υποστηρίζει πως η πηγή του είναι αξιόπιστη
«Είναι κάποιος που γνωρίζει αρκετά το τι συνέβαινε», είπε ο Hersh στο TASS.
«Δεν μπορώ να αποκαλύψω ανθρώπους προφανώς» ανέφερε ο Hersh, επισημαίνοντας πως όταν έγραφε το ρεπορτάζ επικοινώνησε με έναν εκπρόσωπο της CIA.
Ο δημοσιογράφος πιστεύει ότι η αμερικανική κυβέρνηση πιθανότατα θα αρνηθεί τη συμμετοχή της στο σαμποτάζ.
«Είμαι σίγουρος ότι κάποιοι από τον Λευκό Οίκο θα ήθελαν ο κύριος Burns (σ.σ.διευθυντής CIA) να προβεί σε διάψευση», είπε ο Hersh.
Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, δύτες του Αμερικανικού Ναυτικού υπό το πρόσχημα της άσκησης Baltops τον περασμένο Ιούνιο τοποθέτησαν εκρηκτικά κάτω από τους ρωσικούς αγωγούς Nord Stream 1 και 2.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube