Weather Icon
Ενεργειακά-Αγωγοί , ΗΠΑ , Ρωσία 16 Φεβρουαρίου 2023

Ρωσία: Διεθνής τρομοκρατική επίθεση οι εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream – Να γίνει ανεξάρτητη έρευνα

Ρωσία: Διεθνής τρομοκρατική επίθεση οι εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream – Να γίνει ανεξάρτητη έρευνα

Απορρίπτουν κατηγορηματικά οι ΗΠΑ ότι είναι πίσω από την επίθεση δολιοφθοράς

Για διεθνή τρομοκρατική επίθεση στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream κάνει λόγο η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, η οποία ζητά τη διενέργεια μιας ανεξάρτητης έρευνας.
«Χαρακτηρίζουμε το περιστατικό αυτό ως πράξη διεθνούς τρομοκρατίας που απαιτεί συνολική και ανεξάρτητη έρευνα.
Δεν θα έβλαπτε αν οι ΗΠΑ, οι οποίες διεκδικούν το μονοπώλιο της αλήθειας, μετακινούνταν από τις κενές κατηγορίες που διατυπώνουν εναντίον μας και προσπαθούσαν τουλάχιστον να αποδείξουν ότι δεν συμμετείχαν στην καταστροφή των αγωγών φυσικού αερίου» επισημαίνει η ρωσική πρεσβεία, επισημαίνοντας την αντίδραση του εκπροσώπου του State Department, Ned Price όταν δέχθηκε μια απολύτως λογική ερώτηση δημοσιογράφων, για το πώς θα αντιμετώπιζε η κυβέρνηση των ΗΠΑ, μια συμμετοχή του ΟΗΕ στην αναζήτηση των υπευθύνων για αυτήν την πρωτοφανή επίθεση δολιοφθοράς.

Πολλά μη πυροδοτημένα εκρηκτικά στο βυθό

«Το ενδιαφέρον των ανταποκριτών ήταν κάτι παραπάνω από δικαιολογημένο, δεδομένης της πλήρους περιφρόνησης από την κυβέρνηση των ΗΠΑ – με τη σιωπηρή συναίνεση των εγχώριων ΜΜΕ – της ηχηρής έρευνας από τον βραβευμένο με Πούλιτζερ Seymour Hersh.
Η ρωσική πλευρά δεν θα επιτρέψει να υποβαθμιστεί το περιστατικό με τις εκρήξεις στις κρίσιμες ενεργειακές υποδομές, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ύπαρξη πολλών μη πυροδοτημένων εκρηκτικών που προφανώς έχουν παραμείνει στον πυθμένα της θάλασσας» αναφέρει η ρωσική πρεσβεία.

Καμία εμπλοκή των ΗΠΑ

Σημειώνεται πως ο Price δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμία σχέση με τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream 1 και 2 και ότι είναι έτοιμες να το επαναλάβουν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Μάλιστα είπε πως οι αναφορές πως οι ΗΠΑ ήταν πίσω από τις εκρήξεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά πλήρης παραπληροφόρηση.
Ο ερευνητής δημοσιογράφος Seymour Hersh στις 8 Φεβρουαρίου δημοσίευσε ένα άρθρο όπου είπε, επικαλούμενος μια πηγή, ότι τα εκρηκτικά κάτω από τους ρωσικούς αγωγούς Nord Stream 1 και 2 τοποθετήθηκαν από δύτες του Αμερικανικού Ναυτικού, με τη βοήθεια Νορβηγών ειδικών, υπό το πρόσχημα της άσκησης Baltops τον Ιούνιο.
Βάσει του άρθρου αυτού, η CIA και ο Burns συμμετείχαν στην προετοιμασία της επιχείρησης και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden εξουσιοδότησε προσωπικά την επιχείρηση μετά από εννέα μήνες συζητήσεων με το προσωπικό εθνικής ασφάλειας της κυβέρνησης.
Ο Λευκός Οίκος έχει χαρακτηρίσει εντελώς ψευδές και μυθοπλασία το άρθρο του Hersh.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube