Weather Icon

Περισσότερο από 400 χιλιάδες δολάρια χορηγήθηκαν από την Αρμενία για την ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Περισσότερο από 400 χιλιάδες δολάρια χορηγήθηκαν από την Αρμενία για την ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Μετά τον καταστροφικό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, η αρμενική κυβέρνηση παρείχε στην Τουρκία και τη Συρία ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 402.704 δολαρίων, ενημερώνει το Factor.am επικαλούμενο το πρόγραμμα του Υπουργείου Έκτακτης Ανάγκης της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Σύμφωνα με την πηγή, η Αρμενία έστειλε σε αυτές τις χώρες σούπες, κονσέρβες λαχανικών, κρέας, ψάρια, ζάχαρη, πόσιμο νερό, ρύζι, ζυμαρικά, στρώματα ύπνου και κλινοσκεπάσματα . Δεν είναι σαφές πώς κατανεμήθηκαν τα μέσα μεταξύ των δύο χωρών.

Να σημειωθεί ότι η Αρμενία δύο φορές έχει στείλει ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία μέσω της συντομότερης αρμενο-τουρκικής χερσαίας οδού, της γέφυρας Μαργκαρά. Η πρώτη παρτίδα ήταν 100 τόνων, πέντε φορτηγά, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τη δεύτερη. Η Αρμενία έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία δύο φορές, συνολικά 55 τόνους.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube