Weather Icon

O γιος του αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας του Αζερμπαϊτζάν κατέχει διαμέρισμα αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων στο Λονδίνο

O γιος του αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας του Αζερμπαϊτζάν κατέχει διαμέρισμα αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων στο Λονδίνο

Μέχρι πέρυσι, η επικεφαλής της κρατικής επιχείρησης πετρελαίου SOCAR του Αζερμπαϊτζάν ήταν ο Ρασάντ Αμπντουλάγιεφ, με σχετικά μικρό επίσημο μισθό. Ωστόσο, ο γιος του Ρασάντ Αμπντουλάγιεφ αγόρασε ένα πολύ ακριβό ακίνητο στην Grosvenor Square του Λονδίνου έναντι 17,3 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών (22,4 εκατομμύρια δολάρια). Αυτό αναφέρεται από τη πρόσφατη δημοσίευσή του Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP).

Ο Αμπντουλάγιεφ αγόρασε ένα πανέμορφο διαμέρισμα στο Λονδίνο μέσω μιας εταιρείας εγγεγραμμένης στο Guernsey, ένα υπεράκτιο νησί στα ανοικτά των ακτών της Νορμανδίας.

Έγινε ο πραγματικός ιδιοκτήτης χάρη σε έναν νόμο του Ηνωμένου Βασιλείου που ψηφίστηκε πέρυσι και απαιτεί από αυτούς τους οργανισμούς να αποκαλύψουν τους τελικούς πραγματικούς ιδιοκτήτες τους.

Η προέλευση των χρημάτων που χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά του διαμερίσματος δεν είναι γνωστή.

Η κρατική εταιρεία SOCAR, της οποίας ο πατέρας του Αμπντουλάγιεφ ήταν επικεφαλής επί 17 χρόνια, έχει επικριθεί ευρέως για διαφθορά και μυστικές οικονομικές συναλλαγές.

Το πολυώροφο κτίριο όπου ο γιος του πρώην αρχηγού της SOCAR αγόρασε πολυτελές διαμέρισμα χρησιμοποιήθηκε κάποτε από το Ναυτικό των ΗΠΑ και φιλοξένησε τον Στρατηγό Ντουάιτ Ντ. Αϊζενχάουερ όταν ηγήθηκε των Συμμαχικών Δυνάμεων κατά τη διάρκεια του Β ΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Από το 2014, το κτίριο έχει μετατραπεί σε πολυτελές κτίριο διαμερισμάτων με κελάρι κρασιών, δικό του σομελιέ και πισίνα 25 μέτρων. Τα πολυτελή διαμερίσματα φροντίζονται όλο το εικοσιτετράωρο από προσωπικό της ξενοδοχειακής μάρκας Four Seasons.

Την ίδια χρονιά που ο Ρασάντ Αμπντουλάγιεφ αγόρασε ένα διαμέρισμα στην Grosvenor Square, εμφανίστηκε και σε μια άλλη υπόθεση που ανέδειξε τον εξαιρετικό πλούτο της οικογένειάς του.

Το OCCRP μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις φήμες ότι του έκλεψαν ένα πολυτελές ρολόι αξίας 1,35 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ίμπιζα. Τον είδαν επίσης στο Λονδίνο να οδηγεί μια σπάνια Mercedes αξίας άνω των 300.000 δολαρίων.

P.S.

Και υπενθυμίζουμε στους «οικολογικά ανήσυχους» πολίτες του Αζερμπαϊτζάν ότι στις 10 Φεβρουαρίου 2022,, ο Αλίγιεφ διόρισε τον Rovnag Abdullayev αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας του Αζερμπαϊτζάν.

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube