Ινδία , Ουκρανία , Ρωσία 20 Φεβρουαρίου 2023

Μεγάλη διπλωματική επιτυχία της Ινδίας! Έφερε “κοντά” ΗΠΑ και Ρωσία – Πάνω από 100 αμυντικές βιομηχανίες στο “Aero India 2023”

Μεγάλη διπλωματική επιτυχία της Ινδίας! Έφερε “κοντά” ΗΠΑ και Ρωσία – Πάνω από 100 αμυντικές βιομηχανίες στο “Aero India 2023”

Η έκθεση «Aero India 2023» μονοπώλησε το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες και κατέστη καταστεί μια από τις πιο επιτυχημένες αμυντικές εκθέσεις κάτω από ακραίες παγκόσμιες αναταραχές, όπως αναφέρουν σε άρθρο στους EurAsian Times, όπου υπογράφεται από τον Ινδό αναλυτή, Σριβαστάβα, αξιωματικό ένα αποστρατεία της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αρθρογραφεί για τις διεθνείς σχέσεις, τις στρατηγικές υποθέσεις και αμυντικούς εξοπλισμούς σε κορυφαία στρατηγικά περιοδικά, ενώ διατηρεί και προσωπικό blog.

Ο αρθρογράφος αποθεώνει την ινδική διπλωματία για το γεγονός, ότι στην έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 17 Φεβρουαρίου 2023, στη Γελαχάνκα, ένα προάστιο της Μπανγκαλόρ, της πολιτείας της Καρνατάκα, φιλοξενήθηκαν πάνω από 100 εταιρείες που κατασκευάζουν αμυντικό υλικό. Ξεχωριστή σημασία για τον υπογράφοντα φέρει το γεγονός, ότι προσκλήθηκαν δύο αντίπαλοι, οι ΗΠΑ και η Ρωσία στην ίδια εκδήλωση.

«Ο βρυχηθμός των στρατηγικών βομβαρδιστικών F-35, F-21 και B-1B της USAF γέμισε τους ουρανούς κατά τη διάρκεια της έκθεσης Aero India – Η Ρωσία εξέπληξε με την παρουσία της παρουσιάζοντας το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 (λευκός κύκνος). Είναι ίσως η πρώτη φορά που η Ρωσία μιλάει για το πιο προηγμένο στρατηγικό της όπλο σε διεθνή εκδήλωση. Το ρωσικό Su-75 μπορεί να φαίνεται ελκυστικό, αν και η πλατφόρμα είναι απίθανο να είναι διαθέσιμη πριν από το 2027», λέει με νόημα ο Σριβαστάβα, ο οποίος ανέλυσε στη συνέχεια τις δυνατότητες της χώρας του στην περαιτέρω εξέλιξη της αμυντικής της βιομηχανίας και πως η Ινδία πρέπει να κάνει γιγάντια βήματα για την παραγωγή κατευθυνόμενων πυρομαχικών ακριβείας (PGM), πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς (BVR), ιπτάμενων δεξαμενόπλοιων, πλατφορμών κ.α.

Στάθηκε επίσης στη συμφωνία της Ινδίας με Airbus και Boeing για την αγορά πάνω από 450 αεροσκαφών, με τον Ινδό πρωθυπουργό, Ναρέντρα Μόντι, να συνομιλεί διαδικτυακά με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ (που έχει ινδική καταγωγή), τουίταρε γεμάτος ενθουσιασμό για το ντιλ.

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube