REAL TIME |

Weather Icon
Γαλλία , Εθνική Άμυνα , Εξοπλισμοί 27 Φεβρουαρίου 2023

Φρεγάτες Belharra: Η ώρα των πληρωμάτων για τις – «ΚΙΜΩΝ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ» ναυπηγούνται με ταχύτατους ρυθμούς – Ο Μητσοτάκης στα Γαλλικά ναυπηγεία

Φρεγάτες Belharra: Η ώρα των πληρωμάτων για τις – «ΚΙΜΩΝ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ» ναυπηγούνται με ταχύτατους ρυθμούς – Ο Μητσοτάκης στα Γαλλικά ναυπηγεία

Η ταχύτατη ναυπήγηση των δύο πρώτων Ελληνικών φρεγατών FDI στα Γαλλικά ναυπηγεία της Lorient επιβάλλει στο Ναυτικό Επιτελείο την επίσπευση της διαδικασίας επιλογής των πρώτων ‘’πυρήνων’’ Στελεχών τα οποία θα αποτελέσουν τη ‘’ραχοκοκαλιά’’ των πληρωμάτων για τα υπερσύγχρονα πλοία του Στόλου.

Σε δύο χρόνια-ίσως και νωρίτερα αν συνεχιστούν οι φρενήρεις ρυθμοί κατασκευής-η πρώτη Ελληνική FDI, η φρεγάτα ‘’ΚΙΜΩΝ’’ αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό ενώ έως τα τέλη του 2025 ο Στόλος θα παραλαμβάνει και τη δεύτερη φρεγάτα ‘’ΝΕΑΡΧΟΣ’’.

Έτσι τους επόμενους μήνες οι Επιτελείς του Στόλου θα πρέπει ήδη να έχουν καταλήξει στην επιλογή των πρώτων Στελεχών τα οποία θα μεταβούν στη Γαλλία και θα εκπαιδευτούν τόσο από την κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group όσο και από το Marine Nationale ώστε τους πρώτους μήνες του 2025 να είναι έτοιμα μαζί με το υπόλοιπο πλήρωμα το οποίο θα τους ακολουθήσει να παραλάβουν το πλοίο και να προχωρήσουν μαζί με τους Γάλλους στις εν πλω δοκιμές οι οποίες θα διαρκέσουν για αρκετούς μήνες.

Η διαδικασία επιλογής των Στελεχών ‘’πυρήνων ‘’ της πρώτης Ελληνικής FDIπέρα από το γεγονός ότι αποτελεί έναν ευχάριστο ‘’πονοκέφαλο’’ για την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού-έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες ο Στόλος παραλαμβάνει μια μεγάλη υπερσύγχρονη Μονάδα Επιφανείας-είναι καθοριστικής σημασίας καθώς αυτά τα Στελέχη θα εκπαιδεύσουν το επόμενο διάστημα το υπόλοιπο πλήρωμα αλλά και τα πληρώματα των επόμενων δύο FDI που θα παραληφθούν στα τέλη του 2025 και εντός του 2026.

Με δεδομένο μάλιστα ότι οι Γαλλικές ψηφιακές φρεγάτες θα είναι εξοπλισμένες με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας η υψηλή τεχνική κατάρτιση των πρώτων ‘’πυρήνων’’ αποτελεί κορυφαίο ζητούμενο και βασική προϋπόθεση για την επιλογή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost το Ναυτικό Επιτελείο έχει σχεδόν καταλήξει στην επιλογή του κυβερνήτη της φρεγάτας ‘’ΚΙΜΩΝ’’ ενώ θα ακολουθήσει η επιλογή των δύο κυβερνητών για τις φρεγάτες ‘’ΝΕΑΡΧΟΣ’’ και ‘’ΦΟΡΜΙΩΝ’’.

image110

Την επιλογή των Στελεχών που θα αποτελέσουν τους πρώτους ‘’πυρήνες’’ της φρεγάτας ‘’ΚΙΜΩΝ’’ έχει αναλάβει ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ο οποίος άλλωστε διαθέτει εμπειρία από την παραλαβή των φρεγατών ΜΕΚΟ και γνωρίζει άριστα τον καθοριστικό ρόλο του πρώτου πληρώματος σε πλοίο που παραλαμβάνει ο Στόλος για πρώτη φορά.

Τα Στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία θα μεταβούν στη Γαλλία θα έχουν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν μαζί με το πλήρωμα της πρώτης Belharra ‘’Amiral Monarch” την οποία ήδη θα έχει παραλάβει το Γαλλικό Ναυτικό περίπου ένα χρόνο νωρίτερα και εντός του 2024 αναμένεται να προχωρά στα sea trials.

Η εικόνα για την πορεία της ναυπήγησης τόσο της φρεγάτας ‘’ΚΙΜΩΝ’’ όσο και της ‘’ΝΕΑΡΧΟΣ’’ προκαλεί έκδηλη ικανοποίηση στο Ναυτικό Επιτελείο.

Η πρώτη Ελληνική FDI πλέον βρίσκεται στην τελική φάση συγκόλλησης των block ενώ ήδη έχουν κατασκευαστεί και τα πρώτα block της δεύτερης φρεγάτας.

Με τους Γάλλους ναυπηγούς να προηγούνται σταθερά του χρονοδιαγράμματος όμως όλα θα φανούν στις δοκιμές της ‘’Amiral Μonarch’’ και στην λειτουργία των υπερσύγχρονων συστημάτων που διαθέτουν οι Belharra όπως το ραντάρ Sea Fire.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ναυπηγεία της Lorient αναμένεται να επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 22 ή στις 23 Μαρτίου προκειμένου να δει από κοντά τα υπό ναυπήγηση πλοία και να ενημερωθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Με τους Γάλλους να δράττουν την ευκαιρία και να παρουσιάζουν στον πρωθυπουργό και την κορβέτα Gowind η οποία αποτελεί μαζί με την Ιταλική Doha τα φαβορί για το πρόγραμμα κορβετών του Στόλου.

 

Φρεγάτες Belharra: Η ώρα των πληρωμάτων για τις – «ΚΙΜΩΝ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ» ναυπηγούνται με ταχύτατους ρυθμούς – Ο Μητσοτάκης στα Γαλλικά ναυπηγεία

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube