REAL TIME |

Video , Τουρκία 15 Φεβρουαρίου 2023

Φουντώνουν τα σενάρια για αναβολή των εκλογών λόγω του σεισμού! Τί αναφέρει το Σύνταγμα της Τουρκίας

Φουντώνουν τα σενάρια για αναβολή των εκλογών λόγω του σεισμού! Τί αναφέρει το Σύνταγμα της Τουρκίας

Φουντώνουν τα σενάρια ότι ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να μεταθέσει για αργότερα τις εκλογές, ώστε να έχει χρόνο να ανατάξει το κλίμα που είναι σε βάρος του.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ήδη υπάρχουν φήμες για αναβολή των εκλογών που είχαν προγραμματιστεί για τις 14 Μαΐου.

Ο πρώην πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου και στέλεχος του AKP δήλωσε ότι οι εκλογές θα πρέπει να αναβληθούν γιατί δεν θα υπάρχουν οι εκλογικοί κατάλογοι και ότι υπάρχουν πολλοί εκτοπισμένοι.

Άμεση ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης που κατηγορεί τον Ερντογάν ότι «φοβάσαι τις εκλογές, θα λογοδοτήσεις».

Το Σύνταγμα της Τουρκίας πάντως λέει ότι αναβολή γίνεται μόνο σε περίπτωση πολέμου. Επίσης, δεν έχει καμία δύναμη για το εκλογοδικείο και για να υπάρξει αναβολή των εκλογών θα πρέπει να το αποφασίσει με ευρεία συναίνεση το κοινοβούλιο, δηλαδή να πει το «ναι» και η αντιπολίτευση, η οποία δεν το λέει και δίνει μια παράταση στον Ερντογάν μόνο ως τις 18 Ιουνίου που ολοκληρώνεται η τετραετία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube