Weather Icon

Έθεσε θέμα Άκκουγιου ενώπιον της Ευρωβουλής ο Παπαδάκης

Έθεσε θέμα Άκκουγιου ενώπιον της Ευρωβουλής ο Παπαδάκης

Πυρηνική περιβαλλοντική βόμβα στην περιοχή το Άκκουγιου

Kατεπείγουσα γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με το πυρηνικό εργοστάσιο στο Άκκουγιου κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής της Πολιτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, κ. Δημήτρης Παπαδάκης.

Ο κ. Παπαδάκης, στη γραπτή του ερώτηση, αναφέρει ότι ο πρόσφατος φονικός σεισμός στην Τουρκία και Συρία, μας υπενθυμίζει ότι υπάρχει μια πυρηνική περιβαλλοντική βόμβα στην περιοχή. Η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου συνεπάγεται κατακόρυφη αύξηση των περιβαλλοντικών κινδύνων, καθώς η περιοχή που έχει επιλεγεί για την εγκατάσταση του εργοστασίου, έχει ιστορικό μεγάλων σεισμών και συνακόλουθων καταστροφών.

Ο Ευρωβουλευτής τόνισε πως, η πιθανότητα πυρηνικού ατυχήματος είναι πολύ μεγάλη, γιατί ο σταθμός βρίσκεται σε σεισμογενή περιοχή, με αποτέλεσμα η λειτουργία του να θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την περιοχή της N.A. Μεσογείου.

Παράλληλα, επισήμανε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει καλέσει την Τουρκία, με διάφορα ψηφίσματά του, να διακόψει τα σχέδιά της για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στο Άκκουγιου, να προσχωρήσει στη Σύμβαση για την εκτίμηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων σε διασυνοριακό πλαίσιο (Σύμβαση του Έσπο) και να φροντίσει για τη συμμετοχή των κυβερνήσεων των γειτονικών της χωρών, όπως της Ελλάδας και της Κύπρου ή έστω να διαβουλευθεί μαζί τους, κατά τον σχεδιασμό οποιωνδήποτε παρόμοιων εργασιών στο μέλλον.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα γεγονότα, ο κ. Παπαδάκης απεύθυνε τα πιο κάτω ερωτήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

– Σε ποιες έμπρακτες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να σταματήσει η κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου, από μια υποψήφια για ένταξη στην Ε.Ε χώρα, σε μια ιδιαίτερα σεισμογενή περιοχή, κάτι που ενέχει τεράστιους κινδύνους;

– Ποια είναι τα πορίσματα των τεχνικών συνεδριάσεων, που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, σχετικά με την ασφάλεια του έργου;

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube