Weather Icon
Εθνική Άμυνα , Εξοπλισμοί , ΗΠΑ 27 Φεβρουαρίου 2023

Ανεπίτρεπτο! Προσπαθούν να κόψoυν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα από τα F-35 – Επένδυση μικρότερη των 500 εκατομμυρίων

Ανεπίτρεπτο! Προσπαθούν να κόψoυν τα αντισταθμιστικά ωφελήματα από τα F-35 – Επένδυση μικρότερη των 500 εκατομμυρίων

Αποτελεί κοινό τόπο πως στα τελευταία μείζονα εξοπλιστικά προγράμματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων η συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας ήταν απειροελάχιστη. Οι επιστροφές στην ελληνική οικονομία ήταν εξαιρετικά μικρές και αυτό αποτελεί μια δυσμενή εξέλιξη για την βιωσιμότητα της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και των ελληνικών εταιρειών που προσδοκούν στην ανάληψη βιομηχανικού έργου από τα καίρια εξοπλιστικά προγράμματα.

Η τελευταία χαρακτηριστική περίπτωση είναι το πρόγραμμα απόκτησης του μαχητικού 5ης γενιάς F-35 για τη Πολεμική Αεροπορία. Παρά το γεγονός πως είναι μια μοναδική ευκαιρία για την ελληνική αμυντική βιομηχανία ώστε να εξασφαλίσει κρίσιμο βιομηχανικό έργο εντούτοις γίνεται προσπάθεια στα πλαίσια της μείωσης του κόστους να απαλειφθούν τα λεγόμενα αντισταθμιστικά ωφελήματα, τα οποία πλέον αναφέρονται ως SSI.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ DEFENCE-REVIEW.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube