Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 26 Ιανουαρίου 2023

Ζελένσκι: Δεν θέλω να μιλήσω με τον Πούτιν, δεν θα κάνουμε πόλεμο μέσα στη Ρωσία

Ζελένσκι: Δεν θέλω να μιλήσω με τον Πούτιν, δεν θα κάνουμε πόλεμο μέσα στη Ρωσία

Αποκλείει διαπραγματεύσεις με Ρωσία ο Zelensky: Δεν με ενδιαφέρει να μιλήσω με Putin

Κάθε διαπραγμάτευση με τη Ρωσία αποκλείει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ο οποίος υποστηρίζει πως δεν τον ενδιαφέρει να μιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του, Vladimir Putin.
«Οι διαπραγματεύσεις δεν με ενδιαφέρουν. Δεν με ενδιαφέρει να συναντηθώ μαζί του, να του μιλήσω. Πραγματικά, δεν καταλαβαίνω ποιος λαμβάνει τις αποφάσεις στη Ρωσία» υποστήριξε σε δηλώσεις του στο βρετανικό δίκτυο Sky News o Zelensky.

Κανείς ο Putin

Ερωτηθείς για το εάν είναι πολύ αργά για συνομιλίες, ο Zelensky είπε ότι μετά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής εισβολής, ο Putin έγινε «κανείς» για αυτόν.
«Η Μόσχα ζητά ειρήνη, αλλά μας επιτίθεται με πυραύλους» λέει ο Zelensky, επισημαίνοντας πως πρωταρχικός του στόχος είναι η προστασία των Ουκρανών.

Δεν θέλω πόλεμο στη Ρωσία

«Δεν θέλω να πολεμήσω σε ρωσικό έδαφος. Το μόνο που θέλω είναι να σταματήσουν τον πόλεμο όσο το δυνατόν πιο σύντομα και να φύγουν το ταχύτερο από την χώρα μας. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι μόλις φύγουν από τα εδάφη μας, ο πόλεμος θα τελειώσει» τόνισε ο Zelensky.

Κρίσιμη η άμυνα μας

Όσον αφορά τη ρωσική επέλαση στο Donbass, ο Zelensky είπε ότι ο ουκρανικός στρατός παρακολουθεί τις εξελίξεις σε Luhansk και Donetsk, αναφέροντας πως είναι κρίσιμο για τις ουκρανικές δυνάμεις να έχουν ισχυρή αμυντική δύναμη.
«Όλα εξαρτώνται από το πόσο μπορούμε να τους κρατήσουμε πίσω… Στα ανατολικά της χώρας προχωρούν και χάνουν πολύ κόσμο. Είναι ένας υπερβολικός αριθμός. Δεν τους νοιάζει. Θέλω να πω, δεν υπολογίζουν τους ανθρώπους τους. Αυτό είναι γεγονός» είπε ο Zelensky, αναφέροντας πως αν και μετρώνται οι νεκροί Ρώσοι στρατιώτες, δεν υπάρχει ακριβή στοιχεία.

Έχουν περισσότερους νεκρούς

«Έχουν πολύ περισσότερους νεκρούς. Αλλά από αυτά που βλέπουμε και μετράμε, υπάρχουν χιλιάδες νεκροί από την πλευρά τους. Και απλά τους πετάνε, και τους πετάνε και τους πετάνε» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Ευγνώμων για τα τανκ αλλά δώστε τα γρήγορα

Αναφερόμενος στην αποστολή των τανκ, ο Zelensky ευχαρίστησε τους δυτικούς ηγέτες, αν και επισήμανε πως είναι κρίσιμοι παράγοντες ο όγκος και ο χρόνος παράδοσης τους.
«Το κλειδί είναι τώρα η ταχύτητα και ο όγκος των παραδόσεων των αρμάτων μάχης. Η παράδοση αυτών των τεθωρακισμένων συνιστά έναν σημαντικό σταθμό για την τελική νίκη. Σήμερα ο ελεύθερος κόσμος είναι ενωμένος όπως ποτέ άλλοτε με ένα κοινό στόχο: την απελευθέρωση της Ουκρανίας» υποστήριξε ο Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube