Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 13 Ιανουαρίου 2023

Σταυρίδης (ναύαρχος ε.α.): Η Δύση να δώσει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

Σταυρίδης (ναύαρχος ε.α.): Η Δύση να δώσει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία

Η Πολωνία μπορεί να δώσει MiG29, μπορούν να ακολουθήσουν με F16 οι ΗΠΑ είπε ο Τζέιμς Σταυρίδης

Έκκληση στη Δύση να προμηθεύσει με μαχητικά αεροσκάφη την Ουκρανία απευθύνει ο ναύαρχος εν αποστρατεία του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ και πρώην διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Τζέιμς Σταυρίδης.

«Πιστεύω ότι η Ουκρανία έχει ανάγκη από μαχητικά αεροσκάφη. Είναι δυνατή η προμήθεια MiG29 από την Πολωνία, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις» αναφέρει ο Σταυρίδης, όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

«Αυτά θα μπορούσαν αργότερα να υποστηριχθούν από τα αμερικανικά F16» είπε ο Σταυρίδης, τονίζοντας ωστόσο ότι η μεταφορά των αμερικανικών μαχητικών θα πάρει χρόνο, καθώς οι Ουκρανοί πιλότοι θα πρέπει να εκπαιδευτούν στην χρήση τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σταυρίδης ζητά από τη Δύση να στείλει μαχητικά στην Ουκρανία, σενάριο πάντως που μέχρι τώρα απορρίπτει το ΝΑΤΟ και οι συμμαχικές δυνάμεις, καθώς εκτιμούν ότι η παρέμβαση αυτή, θα τις φέρει ακόμα πιο βαθιά όσον αφορά στην εμπλοκή τους στις στρατιωτικές συγκρούσεις.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube