REAL TIME |

Weather Icon

Στάνο: Η Ρωσία παρεξήγησε τον σκοπό της αποστολής της ΕΕ στην Αρμενία

Στάνο: Η Ρωσία παρεξήγησε τον σκοπό της αποστολής της ΕΕ στην Αρμενία

Η ΕΕ έχει δηλώσει ότι η ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν δεν πρέπει να γίνει όμηρος του ανταγωνισμού Ρωσίας-ΕΕ, δήλωσε στο RIA Novosti ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, όπως μεταδίδει το radar.am.

Ο Στάνο σχολίασε την αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών για την έναρξη διετούς ευρωπαϊκής αποστολής στην Αρμενία με σκοπό την περιφερειακή διευθέτηση.

Ο Στάνο τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία κάνει λάθος, θεωρώντας ότι ο ρόλος της ΕΕ στη διευθέτηση μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν στρέφεται κατά της Ρωσίας.

«Η Ρωσία προφανώς παρεξήγησε τον σκοπό αυτής της αποστολής και συνεχίζει να εκτιμά εσφαλμένα τη συμμετοχή της ΕΕ στην περιοχή. Το πιο σημαντικό, δεν είναι υπόθεση της Ρωσίας. Η αποστολή της ΕΕ ξεκίνησε μετά από αίτημα και ελεύθερη απόφαση των αρμενικών αρχών.

Φυσικά, η ΕΕ είναι επίσης σε επαφή με τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν για αυτό το θέμα», εξήγησε, προσθέτοντας ότι η ΕΕ έχει επίγνωση του ρόλου της Ρωσίας στον τερματισμό των συγκρούσεων τον Νοέμβριο του 2020.

«Αυτή η αποστολή είναι μη στρατιωτική και θα χρησιμεύσει ως βασικό στοιχείο για την υποστήριξη των προσπαθειών της ΕΕ για την εξομάλυνση των σχέσεων Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανέλαβε αυτόν τον ρόλο μετά από το αντίστοιχο αίτημα και των δύο μερών», είπε ο συνομιλητής του πρακτορείου.

Σύμφωνα με τον Στάνο, σκοπός της αποστολής είναι, ειδικότερα, η ενίσχυση της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης του τοπικού πληθυσμού.

«Όλες οι άλλες φήμες και εικασίες που κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα αυτές τις μέρες είναι εντελώς αβάσιμες», κατέληξε ο αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube