REAL TIME |

Weather Icon

Σωματείο «Νίκος Καπετανίδης»: Η 19η Μαΐου πρέπει να αναδειχθεί σε διεθνή ημέρα καταδίκης της Τουρκίας

Σωματείο «Νίκος Καπετανίδης»: Η 19η Μαΐου πρέπει να αναδειχθεί σε διεθνή ημέρα καταδίκης της Τουρκίας

Να αναδειχθεί η 19η Μαΐου σε διεθνή ημέρα καταδίκης των εγκλημάτων Γενοκτονίας του τουρκικού αναθεωρητισμού προτείνει το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης», και για το λόγο αυτό καλεί σε συστράτευση με ανοιχτή επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα.

Σημειώνοντας ότι η Άγκυρα «θα επιμείνει με κάθε μέσο να εξασθενήσει το ελληνικό αίτημα για αναγνώριση της Γενοκτονίας, με όχημα το άρθρο 59 της Συνθήκης της Λοζάνης» (φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την υπογραφή της), το Σωματείο θέτει το ερώτημα για την τακτική στόχευση των ποντιακών οργανώσεων σε σχέση με τη διεθνή προσπάθεια αναγνώρισης.

«Δεν αφορά πλέον την ιστορική τεκμηρίωση, αλλά τη στρατηγική επίτευξης του σκοπού σε ένα ρευστό γεωπολιτικά περιβάλλον με μια Τουρκία σε φάση διογκούμενης εθνικιστικής έξαρσης και μεγαλοϊδεατικού οίστρου», τονίζεται.

Επιπλέον, εκφράζεται η άποψη ότι η επίσημη Ελλάδα δεν είναι δυνατό να παρακολουθεί τις ενέργειες των ξένων επιστημόνων και των διεθνών λόμπι, αλλά θα πρέπει να πρωτοστατεί στην προσπάθεια της διεθνούς καταδίκης της Τουρκίας, με βάση τα δικά της εθνικά συμφέροντα και το δικό της σχέδιο, με αιχμή το δικό της διπλωματικό σώμα.

Ως εκ τούτου, το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» καλεί τους φορείς του ποντιακού χώρου, την αυτοδιοίκηση, τα πανεπιστήμια, τα σωματεία και τους πολιτικούς εκπροσώπους στη Βουλή να επιμείνουν απαρέγκλιτα στην ημερομηνία-σύμβολο της 19ης Μαΐου, διότι:

  • Αποτελεί λαϊκή κατάκτηση που κερδήθηκε σε δρόμους, πλατείες και πορείες στα τουρκικά προξενικά και πρεσβευτικά κτήρια.
  • Δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην Τουρκία να επικαλεστεί κανένα άρθρο της Συνθήκης της Λοζάνης για να εργαλειοποιεί κατά την ιστορία κατά της Ελλάδας.

«Η εργαλειοποίηση αυτή δεν θα πλήξει μόνο τον προσφυγικό κόσμο, αλλά την Ελλάδας ως έθνος στο σύνολό του. Άρα η θέση συλλήβδην ημών των προσφύγων είναι εθνικής σημασίας» σημειώνεται. Και η επιστολή καταλήγει ως εξής: «Αναμένουμε τις θέσεις όλων των φορέων και την έναρξη διαλόγου».

ΠΗΓΗ: Pontosnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube