“Η Δύση χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να καταστρέψει τη Ρωσία”

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την Ουκρανία για να καταστρέψει τη Ρωσία.

«Ο ρωσικός στρατός πολεμά στην Ουκρανία για να υπερασπιστεί την πατρίδα» , ισχυρίστηκε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου στην πρωτοχρονιάτικη ομιλία του, στην οποία κατηγόρησε εμμέσως την πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και τον πρώην Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ ότι λένε ψέματα: «Η Δύση μίλησε για ειρήνη, ενώ προετοιμαζόταν για επίθεση», ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS . «Και τώρα το παραδέχεται  χωρίς δισταγμό».

Ο Πούτιν αναφέρθηκε στις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ , στις οποίες μεσολάβησαν οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας και υπεγράφησαν  από τη Ρωσία και την Ουκρανία, στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας ,τον Φεβρουάριο του 2015. Παρείχαν έναν οδικό χάρτη για μια ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία και αποσκοπούσε στον τερματισμό των μαχών στο Ντονμπάς.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, η ΕΕ και οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν την Ουκρανία για να «αποδυναμώσουν και να διχάσουν τη Ρωσία… «Δεν το επιτρέψαμε αυτό στο παρελθόν και δεν θα συμβεί ούτε στο μέλλον»,τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ναυτεμπορική