Weather Icon

Μήνυμα Ιωάννη Μάζη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μήνυμα Ιωάννη Μάζη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Μήνυμα Ιωάννη Μάζη στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Την άποψη, ότι η Ελλάδα πρέπει να πάει σε εκλογές νωρίτερα από τις εκλογές στην Τουρκία και να έχει ολοκληρώσει πριν τον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκεί, ώστε μια σταθερή κυβέρνηση είτε συνεργασίας , είτε μονοκομματική και όχι μια υπηρεσιακή, να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις για τους κανόνες εμπλοκής σε ενδεχόμενο στρατιωτικής ενέργειας της Τουρκίας, σε αυτό το διάστημα, υποστήριξε ο Ιωάννης Μάζη, μιλώντας στο Ράδιο 984 και τον Γιώργο Σαχίνη, στις 20 Ιανουαρίου 2023.

Ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Επιστήμης σε αντίθεση με την δήλωση του πρωθυπουργού στο CNN σε συνέντευξη κατά την παρουσία του στο Νταβός, ότι ” δεν θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία…”, αναρωτήθηκε τι διασφαλίσεις έχει αν έχει και από ποιο υψηλό διεθνή παράγοντα και σε ποια βάση , για να προβεί σε μια τέτοια εκτίμηση ο πρωθυπουργός , αναφορικά με την στάση της Τουρκίας.

Σάββας Καλεντερίδης: Η “ντρίπλα” της Γερμανίας στις ΗΠΑ για τα Leopard (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαρακτήρισε όχι τυχαία σε περίοδο εκλογών σε Ελλάδα και Τουρκία, την άφιξη στη περιοχή του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και αναρωτήθηκε ρητορικά, αν κάτι τέτοιο εμπεριέχεται ως προς τα θέματα που έρχεται ο Μπλίνκεν να συζητήσει στη περιοχή και στις “μυστικές συνομιλίες” μεταξύ συμβούλων και παραγόντων του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου. Είναι λάθος επανέλαβε να μιλάμε για διαφορές στην οριοθέτηση θαλασσιών ζωνών, η διαφορά είναι μία και αφορά την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/αοζ , γιατί με την χρήση του όρου “θαλάσσιες ζώνες” περιλαμβάνονται και τα χωρικά ύδατα, που είναι μονομερές δικαίωμα κυριαρχίας.

Θα πετύχει η ντρίπλα της Τουρκίας για τα F-16; | infoXAK (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τον κ. Μάζη, η συζήτηση δημόσια και ιδιωτικά και κυρίως από τους διεθνείς δρώντες, δίνει την αίσθηση μίας συνεννόησης και μάλιστα στη βάση παραχωρήσεων και κατευνασμού, με ή χωρίς επεισόδιο . Στη βάση αυτή , όπως λέει , πολλοί θα ήθελαν ένα ευρύτερο κυβερνητικό σχήμα στην Ελλάδα, ικανό να αντέξει τις πιέσεις στο εσωτερικό και να αναλάβει το βάρος των όποιων υπαναχωρήσεων σε κρίσιμα για τον Ελληνισμό σημεία.

Ιωάννης Μπαλτζώης: Βασιλιάδες της προβοκάτσιας οι Τούρκοι

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube